3 nieuwe Facebook updates!

In deze blog zetten we 3 belangrijke nieuwe Facebook updates op een rij.

Update 1: Lange content krijgt voorrang.

In het verleden heeft Facebook het percentage van een gekeken video als belangrijke indicator voor hun News Feed algoritme. Inmiddels heeft Facebook een kleine opschudding veroorzaakt onder online marketeers. Langere video’s zullen voorrang krijgen op korte video’s wanneer hetzelfde percentage van de video wordt bekeken. Dit zal iedereen die kwalitatief lange video’s produceert helpen content te verspreiden, maar onthoud, kwaliteit blijft key.

Update 2: Facebook introduceert Stories voor Facebook mobile App.

Dit nieuwe feature wordt inmiddels getest in Ierland, maar de kans is groot dat het de komende weken wordt uitgerold in de rest van de wereld.

Facebook-stories

 

Facebook heeft Stories reeds geïntroduceerd op Instagram en de implementatie was een groot succes. 150 miljoen Instagrammers maken dagelijks gebruik van het nieuwe feature. Een trucje afgekeken van het relatief nieuwe Social Media Snapchat, die de druk van het grote Facebook steeds meer zal voelen. Zal Facebook een inhaalslag maken en jonge gebruikers weer aan zich binden of zal er in de toekomst weer een onafhankelijk social medium zich onder de vleugels van Facebook voegen.

Update 3: Een nieuwe manier om video te consumeren

Facebook heeft aangekondigd een stap te zetten richting traditionele televisie. Facebook werkt aan een app voor televisie set-top boxes, waaronder Apple TV, om de opbrengsten uit advertenties te verhogen.

Facebook heeft reeds aangekondigd dat de groei in omzet zal dalen in 2017, aangezien nieuwe mogelijkheden om advertenties in de newsfeed te tonen langzaam op raken.
Een stap richting video en daarmee ook traditionele televisie biedt een nieuwe plaats om advertenties weer te geven. Dit past natuurlijk feilloos binnen de video first strategie van Facebook.

Aan de slag!

Wil jij aan de slag met de nieuwste Facebook updates? Daag ons social media team uit en informeer naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf!

Mandy Groeneveld
Mandy Groeneveld
[email protected]


X