Facebook recruitment

5 redenen waarom je Facebook moet inzetten voor recruitment

Bij het uitzetten van een vacature denken veel bedrijven in eerste instantie alleen maar aan jobsites zoals Indeed, Monsterboard, Nationale Vacaturebank, etc. Ze vergeten vaak dat andere kanalen ook kunnen worden ingezet bij het zoeken naar nieuw personeel. Het vinden van de juiste kandidaat kan vaak erg lastig zijn. Probeer jouw kandidaat daarom te bereiken op een plek waar hij of zij veel tijd besteedt: Facebook. Wij geven je 5 redenen waarom Facebook recruitment een absolute go is.

Meest gebruikte social media kanaal
Facebook is nog steeds het meest gebruikte social media platform op de wereld met zo’n 2,89 miljard maandelijkse gebruikers. De kans dat jouw geschikte kandidaat hier niet tussen zit moet wel heel klein zijn. Hoewel het geen zakelijk medium is, wordt het toch vaak gebruikt in de zoektocht naar banen. Niet zozeer voor het vinden van vacatures, maar wel om meer te weten te komen over de cultuur van een bedrijf.

Bereiken van passieve werkzoekenden
Juist omdat Facebook geen zakelijk platform is, is het dé perfecte plek voor het bereiken van passieve werkzoekenden. Je kunt namelijk op een indirecte manier meer vertellen over je bedrijf en zo de aandacht trekken van mensen die niet direct op zoek waren naar een baan, maar nu wel door jou getriggerd kunnen worden. Facebook is daarmee dus erg geschikt voor het bouwen aan je employer brand.

Veel en uitgebreide targetingopties
Facebook heeft specifieke targetingopties voor het maken van doelgroepen voor advertenties. Zo kun je bepaalde berichten, dus ook vacatures, gericht promoten onder een bepaald publiek. Denk bijvoorbeeld aan personen in de regio van jouw bedrijf met interesse in marketing of sales. Daarnaast kun je door middel van retargeting mensen bereiken die ooit of onlangs je website, Facebookpagina maar ook Instagrampagina hebben bezocht. Een interessante optie is om bezoekers van een bepaalde vacature later nog eens een reminder te sturen. Misschien zagen ze de vacature eerst op hun mobiel waardoor ze niet makkelijk konden reageren, maar willen ze wel reageren als ze de vacature later nog eens zien op hun desktop.

Direct actie ondernemen
Het voordeel van adverteren is dat je meteen aan de slag kan. Je hoeft niet eerst een groot aantal volgers te verzamelen. Met je advertenties kun jij je namelijk ook richten op mensen die je nog helemaal niet kent. En die jouw bedrijf nog niet kennen. Dat maakt adverteren erg krachtig. Je bereik wordt aanzienlijk vergroot. Mits jij je advertentie goed instelt natuurlijk!

Geschikt voor iedereen
Zowel grote als kleine bedrijven kunnen de juiste kandidaat vinden én aannemen via Facebook. Dus zoek jij een nieuwe administratief medewerker, kapper of commercieel directeur? Het kan allemaal!

Maar hoe maak je zo’n vacature? En hoe stel je zo’n advertentie goed in zodat je de juiste doelgroep bereikt? Hoe ver kun je gaan met retargeting? Onze social media specialisten helpen je graag verder! Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden!

Femke Jongen
[email protected]


X