5x de beste webcare van 2016

En hoe het niet moet…

2016 was een mooi jaar! Voor het team van MijnMarketing.com betekende het vooral groei, persoonlijke groei maar ook een verdubbeling van ons team! We ontgroeiden ons kantoor en er werd gestart met een grote verbouwing. We mochten aan de slag met interessante projecten voor nieuwe en bestaande klanten, waar we met veel enthousiasme en energie aan hebben gewerkt. 2016 een mooi jaar voor MijnMarketing.com, maar ook een mooi jaar voor Social Webcare.

Social Webcare is in 2016 wederom van essentieel belang gebleken. Niet reageren op klachten en vragen is nu echt uit den boze! Bij grote bedrijven zoals Bol.com en T-Mobile is een professioneel team 24/7 bezig met Twitteren, Facebook’en, snapchatten en Instagrammen om op die manier geen enkele klacht, reactie of opmerking over het hoofd te zien. Ook voor MKB’ers en zelfstandige ondernemers zijn sociale media een belangrijke manier om te communiceren met klanten, te monitoren wat klanten bezig houdt, snel in te springen op klachten en/of vragen en op die manier goodwill te creëren bij klanten.

De beste social webcare van 2016

Social Webcare draait in de basis om loyaliteit en het tevreden stellen van klanten, maar is tevens een interessant onderdeel geworden van de Marketing Mix. Niet alleen loyaliteit is belangrijk maar door webcare op de juiste manier in te zetten trigger je jouw klant op verschillende momenten in de customer journey.

Maar wanneer doe je het goed? En hoe moet het écht niet! Speciaal voor jou hebben we een selectie gemaakt uit de beste Social Webcare van 2016.

Eneco gaf in 2016 niet alleen duurzaam advies maar ook kappersadvies.

eneco1-1
eneco2
eneco3

eneco4
eneco5

Deze geniale reactie van Jumbo Supermarkten laat de klanten zelfs kukelen.

jumbo

Bij Bol.com weten ze als geen ander online met offline service te combineren.

bol.com

De koning van de webcare bleek in 2016 ook de koning van de rap te zijn.

coolblue

Tenslotte spreekt Rabobank de taal van de straat!

rabobank

 

En zo moet het niet…

Sharing is caring! Door te delen en liken verspreiden berichten op Sociale Media zich binnen no-time. Dit kan natuurlijk positieve maar ook negatieve gevolgen hebben. Deze bedrijven hadden dit in 2016 nog niet helemaal begrepen!

KPN snoert klanten online de mond.

kpn

 

Vodafone gaat de mist in met copy-paste.

vodafone_naam

 

en nu verder…

Is jouw Social Webcare voor 2017 on point? Wij hebben een team social media specialisten die dit graag voor jou uitzoeken! Wil jij met ons sparren hoe jij Social Webcare in 2017 het beste kunt aanpakken? Of wil jij jouw Social Webcare volledig uitbesteden? Maak dan een afspraak met een van onze sociale marketeers.

Mandy Groeneveld
Mandy Groeneveld
[email protected]


X