Boost je LinkedIn advertenties met gematchte doelgroepen

Aan de slag met LinkedIn re-marketing

Je kent het wel! Je bent op zoek naar een nieuwe zakelijke dienst voor jouw onderneming en je hebt inmiddels tientallen websites bezocht. Je ziet door de bomen het bos niet meer en hebt nog steeds geen beslissing genomen. Wanneer je door je LinkedIn tijdlijn scrolt zie je ‘gesponsorde content’ waar jouw vraagstuk wordt behandeld. Van dit bedrijf heb je eerder de website bezocht. De kans is groot dat je nogmaals een kijkje neemt op de website en contact opneemt. Een effectieve manier dus om advertentiebudget te besteden. Maar hoe gaat retargeting op LinkedIn in z’n werk?

LinkedIn geeft je de mogelijkheid om mensen te bereiken op basis van o.a. skills, locatie, leeftijd en bedrijfsnaam. Maar hoe kun je mensen bereiken die al kennis hebben gemaakt met jouw bedrijf?

Met behulp van gematchte doelgroepen kun jij website bezoekers retargeten, contactpersonen uit je database bereiken en personen met beslissingsbevoegdheid van bepaalde bedrijven bereiken. Gematchte doelgroepen zijn beschikbaar voor alle LinkedIn advertentieproducten zoals o.a. sponsored content en sponsored InMail. In deze blog zullen we de mogelijkheden van website retargeting bespreken.

Website Retargeting

Met behulp van website retargeting kun jij LinkedIn gebruikers die je website bezocht hebben bereiken. Je kunt eenvoudig ‘target audiences’ definiëren en relevante content tonen aan mensen die je website bezocht hebben. Maar hoe gaat dit in z’n werk? Hieronder nemen we een kijkje naar de retargeting mogelijkheden in jouw LinkedIn advertenties.

Retarget LinkedIn Members die jouw website bezoeken

LinkedIn laat je specifieke pagina’s van je website definiëren als basis voor je re-targeting strategie (bijvoorbeeld, de homepage of contactpagina). In Campaign Manager, vind je de optie gematchte doelgroepen. Geef je doelgroep een naam en voeg de URL toe van een webpagina waarvoor je bezoekers opnieuw wilt bereiken.

  1. Selecteer exact wanneer je bezoekers wilt retargeten die een exacte pagina op je website hebben bezocht.
  2. Gebruik ‘begint met’ wanneer je bezoekers wilt retargeten die een pagina hebben bezocht beginnend met een specifieke URL.
  3. Gebruik ‘bevat’ wanneer je bezoekers wilt retargeten die een webpagina hebben bezocht die een deel van gespecifieerde URL bevat.

Wanneer je bezoekers van een andere website wilt retargeten, klik dan op ‘Nog een URL toevoegen’. Het invoeren van meerdere URLs zorgt ervoor dat je mensen kunt targeten die een specifieke pagina op je website hebben bezocht, zoals bijvoorbeeld een blog artikel of specifieke product pagina.

Om de gebruik te maken van de retarget mogelijkheden van Linkedin dien je gebruik te maken van de Insight tag. Dit is een klein stukje JavaScript welke je dient in te bouwen op je website. De code en de instructies om de Insight Tag in te voegen in je website verkrijg je door te klikken op campagnemiddelen > Insight Tag.

Aan de slag met retargeting op LinkedIn?

Trekt jouw website veel bezoekers, maar wil je hier meer conversie uithalen? Besteed jij veel aandacht aan b2b marketing, maar levert het niet voldoende op? Dan is remarketing wellicht dat laatste zetje dat je potentiële klanten over de streep kan trekken. Daag onze social media specialisten uit en ontdek wat wij voor jou kunnen betekenen.

Mandy Groeneveld
Mandy Groeneveld
[email protected]


X