Marketingtrends 2020

Bye 2019! Dit zijn dé marketingtrends van 2020

We zwaaien 2019 alweer bijna gedag. Nog maar een paar dagen en dan breekt 2020 aan. Wat vliegen die jaren toch altijd snel voorbij. Zo snel als dat de tijd gaat, gaan ook de trends en ontwikkelingen op het gebied van marketing. Om jou up-to-date te houden, kun je in dit blog alvast een aantal marketingtrends voor 2020 lezen. Zo ga je goed voorbereid het nieuwe jaar in.

Gepersonaliseerde Marketing

Gepersonaliseerde marketing is helemaal hot. Hoewel deze term al jarenlang wordt gebruikt, blijf het elk jaar opnieuw een trend. Waardoor komt dit toch? Nou, het blijft moeilijk. Merken hebben nog steeds moeite met gepersonaliseerde marketing en het waarmaken van de consumentenverwachting. De vraag voor 2020 wordt dan ook hoe bedrijven dit wél moeten aanpakken. Wij kunnen je vertellen dat ‘doelgroep segmentatie’ een belangrijk onderdeel hierin is.

Hoe gaan we dit aanpakken?

We moeten nóg meer data-gedreven en/of technologie-gericht worden. En daarnaast moeten we beste CRM-systemen implementeren. Alleen zo kunnen we de personalisatie bieden die de consument tegenwoordig van ons verwacht.

Interactie

Klanten zijn steeds vaker op zoek naar content die een bepaalde interactie uitlokt. Wanneer je de klant onderdeel maakt van jouw content trek je aandacht en houd je deze aandacht ook langer vast. Dit kun je toepassen middels een poll, het stellen van vragen of het live gaan met een chat-mogelijkheid. Zie het als een soort gesprek met de klant waarbij je zelf niet constant actief hoeft deel te nemen. Win, win!

Voice Search

Wist jij dat spraak de meest natuurlijke vorm van menselijke communicatie is? Dit is één van de vele redenen waarom bedrijven een technologie ontwikkeld hebben, waarbij men spraakgestuurd kan zoeken. Deze functie wordt momenteel ten minste 1 keer per dag gebruikt door 41% van de volwassen. De verwachting is dat het gebruik van die functie in 2020 zal oplopen tot zelfs 50% van alle zoekopdrachten.

Komen de volgende zinnen ook al uit jouw mond? ‘’Hey Google, wat wordt de temperatuur vandaag?’’ of ‘’Hey Google, zet de slaapkamerlamp aan!!’’. Dan behoor jij tot bovengenoemde groep…

VEO (Voice Engine Optimalisation)

Een nadeel van de spraakgestuurde zoekopdrachten is wel dat het slechts één zoekopdracht oplevert, in tegenstelling tot tekstgebaseerde zoekopdrachten. Dat betekent dat SEO hierop aangepast moet worden en daarom is er ‘VEO’ in het leven geroepen. Het doel hiervan is om de topresultaten te laten horen bij een spraakgestuurde zoekopdracht. Het zal overigens niet lang meer duren voordat er ook via dit medium advertenties getoond zullen worden.

Nog even terugkomend op die ‘personalisatie’ trend: Bedrijven zullen in de toekomst ook de mogelijkheid krijgen om hun eigen spraak, toon en klanken te ontwikkelen. Een zogeheten ‘merkstem’. Ben jij al klaar voor die trend?

Het komende jaar staat dus volledig in het teken van automatisatie en interactie. Het zorgen voor een zo positief mogelijke ervaring voor je klant, met gepersonaliseerde content, is hierom belangrijk. Je hebt nu nog de keus of je in 2020 bij de early adopters aansluit of achterblijft op de marketingtrends. Dat laatste wil natuurlijk niemand, dus houd onze website en blogs in de gaten voor het laatste nieuws.

Heb je hulp nodig bij het creëren van gepersonaliseerde content? Advies nodig bij VEO? Of wil je één op één brainstormen over de mogelijkheden met deze nieuwe marketingtrends? De specialisten van MijnMarketing.com helpen je graag! Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.

Chayenne Weimer
Chayenne Weimer
[email protected]


X