e-mail campagnes

De geheimen achter een hoger openingspercentage voor jouw e-mail campagnes

In de digitale wereld van vandaag de dag is e-mailmarketing nog steeds een krachtige tool om met je doelgroep te communiceren. Met e-mailmarketing kun je een directe verbinding met je (potentiële) klanten creëren, je doelgroep informeren over je producten of diensten, en hen aanmoedigen om actie te ondernemen. Een belangrijke voorwaarde om dit te bewerkstelligen is dat je e-mails ook daadwerkelijk geopend moeten worden. In dit blog nemen we je mee in de geheimen achter een hoger openingspercentage, waarmee er meer #resultaat kan worden gehaald uit je e-mail campagnes.

Zorg voor een heldere aanmeldpagina

Een funnel start bij het aanmelden voor de betreffende nieuwsbrief en is daarmee de eerste stap in de e-mailrelatie met je ontvangers. Het is dan ook van belang om voldoende aandacht te besteden aan een overzichtelijke aanmeldpagina mét een duidelijke call-to-action. Tevens biedt deze paginaruimte om openheid te geven over hoe vaak je ontvangers de nieuwsbrief zullen ontvangen en de informatie die ze in de nieuwsbrieven kunnen verwachten. Verwachtingsmanagement aan de voorkant zorgt namelijk voor een relevantere selectie aan profielen en daarmee een hoger openingspercentage.

Verstuur op het juiste moment

Zodra het profiel zich heeft aangemeld voor de betreffende nieuwsbrief is het van belang de mailing op het juiste moment te verzenden, dit kan namelijk een grote impact hebben op het uiteindelijke openingspercentage. Om dit moment te bepalen kun je gebruik maken van algemene benchmarks, echter is het gebruik van eigen data het meest valide. Stuur in je aanvangsfase dus vooral mailings op diverse tijdstippen de deur uit en ervaar vanzelf op welk moment je ontvangers het best bereikbaar zijn.

Gebruik een herkenbaar afzender e-mailadres

Er zijn maar weinig ontvangers die een mail zullen openen afkomstig van een ongebruikelijk e-mailadres. Zorg er om deze reden voor dat het e-mailadres waar vanuit de mail wordt verzonden herkenbaar en logisch is voor jouw organisatie. Daarnaast is het belangrijk je sender domains in de gaten te houden, wanneer deze namelijk niet goed staan ingesteld zullen veel van je mails in de spambox belanden!

Schrijf een pakkende onderwerpregel

De onderwerpregel is het eerste en mét een mogelijke preheader het enige dat voor een ontvanger zichtbaar is alvorens het wel of niet openen van je mail. Er is dus niks zo doorslaggevend als een onderwerpregel. Een kwalitatieve onderwerpregel is kort, krachtig en bovenal duidelijk en relevant. Het toevoegen van een preheader biedt extra ruimte om je onderwerpregel aan te vullen en de nieuwsgierigheid van je ontvangers te prikkelen.

Jinn Leffering
[email protected]


X