Digital Marketing Live: traditionele marketing is nu écht passé.

Maar wat doen we dan wel?

Afgelopen week stond de beurs van Berlage in Amsterdam op z’n kop. Tijdens Digital Marketing Live gaven belangrijke koppen uit het vakgebied lezingen en workshops over de laatste trends op het gebied van online marketing. HEMA, UBER, BOL.com en XITE grote namen en voorlopers op het gebied van online marketing. Natuurlijk was ook het team van MijnMarketing.com erbij.

Na 3 lezingen en 5 rondetafelgesprekken trekken we een duidelijke conclusie: traditionele marketing is nu écht passé. De huidige consument is immuun geworden voor reclame, snel verveeld en wil dat naar hem of haar geluisterd wordt. Stop dus met vertellen hoe geweldig je producten zijn en wat je allemaal te bieden hebt. Maar zorg dat je er bent wanneer de klant je nodig heeft. Inbound marketing is een veel gehoorde methode in het huidige marketing landschap. In Amerika veelvuldig toegepast ook in Nederland lijkt deze succesvolle marketingmethode langzaam maar zeker door te dringen.

Inbound Marketing

Luister naar de klant. Stop met zenden maar ga de interactie aan. Geef jouw potentiële klanten de informatie die ze graag willen horen en doe dit gratis. In ruil voor informatie verzamel jij waardevolle informatie van jouw potentiële klanten. Denk bijvoorbeeld aan een makelaar die potentiële klanten voorziet van een verhuischecklist of tips bij het kopen van een woning. Terwijl je content marketing inzet om jouw buyer persona’s te voorzien van de juiste informatie zorg jij ondertussen dat de basis staat. Zorg voor een solide zoekmachine geoptimaliseerde website met de juiste call-to-actions. Vervolgens gebruiken je e-mail marketing, sociale media en een blog om jouw content te verspreiden. Door het creëren van de juiste content zal je al snel on top of mind komen bij klanten wanneer ze je nodig hebben. En dan moet je natuurlijk wel gemakkelijk vindbaar zijn. Zorg dat jij er voor je klant bent, met de juiste content in het juiste moment in de sales funnel. Stop met het aanprijzen van je product maar creëer relevante content.

Quote: The best way to sell something: don’t sell anything. Earn awareness, respect, and trust. Then they’ll buy.

Door het inzetten van inbound marketing wordt reclame weer ‘fun’ en ongedwongen. Geen opdringerige telefoontjes of folders. Maar berichten die je graag wilt lezen en die je helpen jouw problemen op te lossen. Een logische reactie op de ergernis rondom cold calling, televisiereclame en ongewenste post in onze brievenbus.

Ben jij benieuwd of inbound marketing geschikt is voor jouw bedrijf? Volg onze blog of neem telefonisch contact met ons op. Wij helpen je graag.

Mandy Groeneveld
Mandy Groeneveld
[email protected]


X