Facebook: Newsfeed update

Vrienden eerst, bedrijven op de tweede plaats.

   
facebook-newsfeed-update

Facebook kondigt een belangrijke newsfeed update aan, en zet vrienden en familie op de eerste plaats. De komende weken zal Facebook een nieuw algoritme uitrollen, posts en familie van vrienden en familie zullen voorrang krijgen op de tijdlijn. Facebook is ooit gestart met als doel vrienden en familie te verbinden en met elkaar in contact te brengen. Dit principe drijft nog steeds het Facebook algoritme. De Facebook tijdlijn kun je zien als jouw persoonlijke krant, subjectief persoonlijk en uniek. Inmiddels worden er zoveel berichten op Facebook geplaatst dat we soms door de bomen het bos niet meer zien.

Facebook probeert met het nieuwe algoritme in te spelen op de behoefte van de klant. Berichten van vrienden en familie verschijnen bovenaan. Daarnaast vindt Facebook het belangrijk dat berichten jou informeren en entertainen, met het nieuwe algoritme probeert Facebook een slag te maken om de gebruiker weer een stukje beter te begrijpen.

Wat is de impact voor bedrijven
De gebruiksvriendelijkheid voor Facebook gebruikers lijkt met deze update een stuk te verbeteren. Maar wat betekent deze update voor de bedrijfspagina’s van Facebook. Voor bedrijven is deze update waarschijnlijk minder goed nieuws. Facebook verwacht dat het bereik en verkeer van sommige pagina’s flink zal dalen. Dit is afhankelijk van de samenstelling en loyaliteit van je publiek. Wanneer je als onderneming een loyale groep volgers hebt die je berichten geregeld liken en reacties plaatsen, dan zal de impact van deze update op het bereik van de berichten minder groot zijn dan wanneer er weinig interactie is op jouw pagina. Het blijft dus belangrijk jouw doelgroep te begrijpen en content te plaatsen die inspireert en entertaint om op die manier een loyale groep volgers te creëren van jouw Facebook pagina. Net als Google legt ook Facebook de nadruk op content die waarde toevoegt en relevant is voor de gebruiker.

De komende week zal Facebook het algoritme uitrollen.

Categorie: Social Media

Tags:

Plaats een reactie