Influencer Marketing

Influencer Marketing: iets voor jou?

Het enige verschil tussen nu en vroeger is dat deze vorm van mond-tot-mond reclame en “ik-wil-dat-ook” zich heeft verplaatst van offline naar online. Influencers zijn actief op social media en hebben veel volgers omdat ze mensen inspireren. Ze bouwen een sterke band op met hun volgers door veel interactie te creëren en goed online zichtbaar te zijn. Vaak houden ze zich vast aan een specifiek onderwerp, bijvoorbeeld: reizen, mode, interieur, eten, sporten, familie etc.

Omdat influencers specifieke inhoud aanbieden hebben ze ook een specifieke doelgroep. Past je product/dienst bij de influencer? Dan weet je dus zeker dat je boodschap bij jouw doelgroep terecht komt!

Welke soorten influencers zijn er?

Er zijn verschillende soorten influencers waar je uit kan kiezen. Elk heeft haar voor- en nadelen. Maar welke past nu het beste bij jouw onderneming?

  • Nano-influencers: tot 5.000 volgers
  • Micro-influencers: 5.000 tot 50.000 volgers
  • Macro-influencers: 50.000 tot 100.000 volgers
  • Mega-influencers: meer dan 100.000 volgers

De engagement bij nano/micro influencers ligt meestal een stuk hoger. Samenwerken met micro-influencers heeft onze voorkeur. Micro-influencers hebben vaak een specifieke doelgroep en zo weet je wel zeker dat hetgeen je investeert uitkomt bij de juiste doelgroep. Dit kan geld zijn, maar ook een gratis product of een fotoshoot zodat zij weer nieuwe content hebben. Vaak hebben micro-influencers ook een heel ander prijskaartje en worden ze nog heel enthousiast van samenwerkingen. Ze gaan echter vaak alleen voor samenwerkingen die ‘matchen’ bij hun feed. De feed moet clean zijn en authenticiteit oproepen, anders verliezen ze hun geloofwaardigheid bij hun volgers.

Aan de slag met influencer marketing? Onze Social Media specialisten staan klaar voor je!

Ilse Lazarus
Ilse Lazarus
[email protected]


X