Leer ons van A tot Z kennen

Een kijkje in de hoofden van onze designers

   

Designers. Wie zijn dat? Wat doen ze? Daar zijn honderd verschillende antwoorden op te geven. 99% van de tijd zijn we relaxt, down-to-earth, meedenkers, open-minded en vooral creatief. Die éne procent wordt gevormd door een stukje eigenwijsheid. We zijn in ieder geval non-stop bezig met het visueel maken van communicatie. Bij MijnMarketing.com betekent designen het in mooie vormen gieten van de vraagstukken van onze klanten. Communicatie is dus erg belangrijk. Iets wat iedereen voortdurend doet, maar we hebben allemaal zo onze eigen manier van communiceren. Ook wij. Om jullie een kijkje in onze hoofden te geven hier het MijnMarketing.com Designers ABC.

Adobe programma’s: zoals te lezen in het blog van collega Tessa zijn de ontwerpprogramma’s van Adobe onze go-to om designs te maken.

Bleed: drukwerk kan niet zonder! Het wordt ook wel afloop genoemd. Bleed is noodzakelijk om schoongesneden drukwerk zonder witte randen te kunnen leveren.

CMYK: Cyaan, Magenta, Yellow en Key (zwart). Met dit kleurmodel kun je natuurlijk kleuren op drukwerk nabootsen.

Deadlines: dagelijkse kost voor ons als designers. We hebben er een haat-liefde verhouding mee. Het wakkert het vuurtje aan om te kunnen knallen maar té veel deadlines kunnen zorgen voor een blokkade.

EPS: Encapsulated PostScript is een bestandsindeling voor afbeeldingen. Het voordeel van EPS-afbeeldingen is dat je ze kunt opmaken in vectoren. Dat houdt in dat je ze kunt vergroten en verkleinen zonder kwaliteitsverlies.

Fotografie: foto’s zorgen vaak dat je ontwerp naar een hoger niveau getild wordt. Hoge kwaliteitsfoto’s zijn dan ook onze beste vrienden.

Gradients: in een van mijn vorige blogs vertel ik er meer over. Tegenwoordig gebruiken we ze volop in onze designs. Bij een gradiënt vloeien één of meerdere kleuren in elkaar over in een vorm.

Huisstijl: de visuele identiteit van je bedrijf. Je leest er meer over in mijn vorige blog. Vaak een van de leukere klussen!

Inspiratie: ‘beter goed gejat dan slecht verzonnen’ zeggen ze weleens. Daar zit een kern van waarheid in, maar wij noemen het liever inspiratie.

Joepie! Weer een blije klant!

Kleur: allesbepalend en je laat ermee zien waar je voor staat.

Licht: zonder licht geen vormgeving.

Multimediaal: 360 graden marketing, dat is MijnMarketing.com. We zorgen dan ook dat alle designs voor alle media te gebruiken zijn.

Negative space: de ruimte die een object in een afbeelding omringt. Meer en meer zie je een opkomst van experimenteel ontwerp, waarbij positieve ruimtes en vormen op hun beurt vormen uit de negatieve ruimte snijden.

Opmerkingen waar we allergisch voor zijn: “Ik heb je de hoge resolutie afbeelding in WhatsApp gestuurd.” “Wat nou als je die twee logo voorstellen combineert?” of bijvoorbeeld: “Het is toch gewoon even knippen en plakken?”

PPI vs. DPI: PPI staat voor Pixel per Inch. Het wordt gebruikt om aan te geven hoeveel pixels een foto moet hebben voor een scherp resultaat. Meestal zo rond de 300 PPI. DPI staat voor Dots per Inch. Deze term wordt in de drukwereld gebruikt om aan te geven hoeveel inktpuntjes een printer per inch kan printen op een materiaal.

Qwerty: de standaard indeling van een toetsenbord. Als designer is je toetsenbord, met al zijn handige short-codes, heilig!

RGB: Rood, groen en blauw zijn de drie primaire kleuren waaruit het zichtbare licht bestaat. Makkelijk gezegd: RGB kleuren beschrijven de kleuren die door schermen worden geproduceerd. Er is dan ook altijd een zichtbaar verschil tussen CMYK en RGB kleuren waarneembaar.

SPOT UV: Een glanslaagje dat je op een bepaald deel van je ontwerp laat bedrukken. Bekijk meer mooie afwerkingen voor je drukwerk hier.

Typografie: typografie kan je design maken of breken, het is meer dan een lettertype kiezen. Naam-tweeling Tessa heeft hier verwoord wat typografie voor jouw bedrijf kan doen.

Uniek: bij een briefing horen 'Het moet wel uniek zijn!' is voor een designer een dooddoener, want uniek is geen stijl. Iedereen wil uniek zijn, maar wat maakt jou uniek? Wat vindt jij mooi als klant? Daar kunnen we wat mee!

Vraag van de klant: wat vraagt de klant nou echt? Designers bij MijnMarketing.com zijn niet alleen maar uitvoerders van mooie plannen, we vinden het belangrijk om mee te denken en te adviseren wanneer wij denken dat een andere oplossing beter zal werken dan de klant zelf in gedachten heeft.

Wet van nabijheid: één van de 9 gestaltwetten. Elementen die dichtbij elkaar staan associeer je met elkaar. We kijken dus altijd goed of elementen in ontwerpen, die niet bij elkaar horen, niet te dicht bij elkaar staan, anders wordt het een verwarrend geheel.

eXtra: we geven altijd net een tandje extra. Onze designs gaan niet de deur uit als we er zelf niet voor 110% achter staan.

Yin yang: balans in ontwerp is ontzettend belangrijk.

Zenuwinzinking: zit je net met een mega design-block en staat er een deadline voor de deur. Een zenuwinzinking is het gevolg. AAAAAAH!!!

Communiceren dus. Dat is design. Wanneer kunnen we samen met jou gaan communiceren? Neem contact met ons op.

Categorie: Overig, Usability & Design

Tags:

Plaats een reactie