Voorsprong op je concurrentie door mobile optimalisatie

In 2016 gebeurde eindelijk het onvermijdelijke, het wereldwijde mobiele verkeer passeerde het wereldwijde desktopverkeer. Door een achterstand in mobiele conversies t.o.v. desktop conversies zien we dat veel bedrijven nog steeds weinig waarde hechten aan verkeer uit mobiele apparaten. De reden hiervoor is echter niet een fundamentele tekortkoming van deze verkeersbron, maar eerder een gebrek aan kennis en investering in deze bron.

Mobile design

Met een responsief ontwerp haal je niet automatisch het maximale uit je mobiele verkeer. Je zult je website op detailniveau moeten analyseren en testen om de conversieratio van het mobiele verkeer te verbeteren. Hoe is de gebruikerservaring op verschillende apparaten? Welke pagina’s scoren minder goed en waarom? Is de navigatie voor een leek gemakkelijk te gebruiken? Deze vragen kun je alleen beantwoorden door diep in de data te duiken, door meerdere gebruikerstests en door middel van A/B tests.

Websitesnelheid

Een andere belangrijke factor is de algemene snelheid van je website en de laadtijd van specifieke pagina’s. Mobiele gebruikers zijn vaak op zoek naar snelle oplossingen of antwoorden, om aan die vraag te voldoen is een snelle website cruciaal. Daarnaast zitten mobiele gebruikers meestal niet op een Wi-Fi netwerk maar op een langzamer mobiel netwerk.

Mobile-first index

De grootste verandering heeft Google reeds aangekondigd maar blijkt in de praktijk nòg niet van toepassing: de mobile-first index. Kort samengevat betekent dit dat de inhoud van je mobiele site de hoogste prioriteit zal hebben. De content van je desktopversie zal secundair worden en dat is voor veel bedrijven een groot probleem! Waarom? Simpelweg omdat veel websites een uitgebreide desktopversie hebben en maar een beperkte mobiele website. Kortom, bedrijven die nu investeren in de mobiele versie van de website zullen ‘automatisch’ in de toekomst een voorsprong hebben!

Wil jij ook je site laten analyseren, testen en verbeteren? Neem contact op met MijnMarketing.com voor een verkennend gesprek of een vrijblijvende afspraak.

Paolo Garske
Paolo Garske
[email protected]


X