Sinter-kerst-en-zomer: efficiënt adverteren tijdens de feestdagen

Het coronavirus houdt de wereld al maandenlang in z’n greep. En het ziet ernaar uit dat dit ook nog wel even gaat duren. Dit vraagt om een transformatie in de wijze waarop marketeers de consumenten moeten bereiken. We zijn genoodzaakt in te spelen op het veranderende consumentengedrag en kunnen niet anders dan meegaan. De oplossing? Online zichtbaarheid is key.

Het virus heeft het marketingspeelveld massaal naar het onlineveld verschoven. Waar online shopping eerst puur gemakzucht was, is het nu een noodzaak voor velen. Geld moet rollen, dat blijft. Bovendien werd er door een tijdsoverschot veel meer gebruik gemaakt van sociale media. Deze toename heeft enerzijds geleid tot een grotere sociale media awareness van bedrijven, en anderzijds tot een enorme daling van kosten voor adverteren. Bedrijven bereikten veel meer mensen, voor veel minder geld. Win-win!

De online bereikbaarheid van bedrijven is de afgelopen maanden dus enorm toegenomen – maar dan moet je wél online zichtbaar zijn. Heb je als ondernemer de boot gemist? Geen probleem. Er is nog hoop, want de drukste (online) maanden zijn nog lang niet geweest. De zomer is dan nog wel niet voorbij, maar dit is wel hét moment om je als marketeer te differentiëren in de markt en alvast na te denken over campagnes tijdens de feestdagen. Een goede voorbereiding is het halve werk. Wij geven je een aantal tips om optimale resultaten tijdens de feestdagen te bereiken:

  • Wees online zichtbaar: Juist nu, door het coronavirus, is er een toegenomen vraag naar online aanwezigheid van bedrijven. Men shopt liever vanaf de bank dan in een drukke winkelstraat.
  • Speel in op wensen en behoeften van potentiële klanten: Het is belangrijk dat jouw bedrijf zich blijft aanpassen aan de veranderingen in het winkelgedrag van consumenten. Ga dus altijd mee in de transformatie van het marketingveld.
  • Zorg dat je met de neus vooraan staat: Denk nu al na over je doelen tijdens de feestdagen en zet de juiste campagnes ruim van tevoren in om de beoogde doelen te behalen.
  • Marketingbudget efficiënt inzetten: Door het virus zijn marketingbudgetten nu eenmaal kleiner geworden. Zorg dat je efficiënt gebruik maakt van je overige budget door middel van de juiste campagnes.
  • Targeting is marketing: Bereik doelen door in te zetten op de juiste doelgroepen.
  • Mobile first: Het aantal mensen dat mobiel aankopen doet tijdens de feestdagen is de afgelopen 2 jaar enorm gegroeid. Het virus zal er in 2020 voor zorgen dat dit soort kopers alleen maar zal toenemen. Zorg daarom dat jouw webshop geoptimaliseerd is voor mobiele gebruikers. Alleen zo zullen (potentiële) kopers niet afhaken.
  • Remarketing is key: In 2019 gaf 60% van de online shoppers aan tijdens de feestdagen ook cadeaus voor zichzelf te zoeken. De feestmaanden is dus de ideale tijd om remarketing-campagnes in te zetten. Alleen zo blijf je top-of-mind.
  • Marketing afstemmen op het individu: Het tijdperk van één boodschap op diverse kanalen, voor diverse doelgroepen is voorbij. Zorg dat je de juiste boodschap inzet op het juiste kanaal middels de juiste mediaselectie.

2020 lijkt misschien dan wel al verloren, maar het is pas augustus. See it on the bright sight! Ga niet bij de pakken neerzitten, maar maak gebruik van de situatie en ga nu al aan de slag met online zichtbaarheid om tijdens de feestdagen resultaten te behalen. Heb je hulp nodig bij online zichtbaarheid, het inzetten van de juiste campagnes of het bereiken van jouw doelgroep? Neem vrijblijvend contact met ons op. De specialisten van MijnMarketing.com helpen je graag.

Samen maken we er een mooi 2020 van!

About The Author

Inge Curfs
Inge Curfs
[email protected]


X