Week45-terugbliksocialmedia2019

Social Rewind 2019

Wat zijn de belangrijkste updates van het afgelopen jaar?

Het einde van een wederom prachtig marketingjaar is in zicht. Dat betekent dat we weer massaal zullen terugblikken op alle social hoogtepunten. Wij geven je hier een lijst met de belangrijkste social updates van het afgelopen jaar. Lees met ons mee en kom erachter welke updates je kunt inzetten voor jouw bedrijf!

social-rewind-2019-1f

Facebook

Facebook heeft ervoor gezorgd dat je nu nóg meer kan opvallen met jouw advertenties binnen het platform. Vanaf augustus is het formaat van advertenties namelijk gewijzigd van 2:3 naar 4:5. Advertentiefoto’s zijn dus groter en daarmee trek je meer aandacht van (potentiële) klanten. Daarnaast is het nu ook mogelijk om veel meer tekst aan je advertentie toe te voegen. Het beperken van je boodschap is daarmee verleden tijd. Je hebt nu de ruimte om een verhaal te vertellen. Beide updates hebben ervoor gezorgd dat jouw advertentie helemaal in de spotlight wordt gezet. En dat is natuurlijk wat ieder bedrijf wil.

 

social-rewind-2019-2f

Instagram

Instagram is natuurlijk het ideale platform voor het tonen van lifestyle producten. Van kledingstukken tot woonaccessoires en van auto’s tot sieraden. Hoe fijn zou het dan zijn als we dit betreffende product ook gelijk kunnen aanschaffen? Nou, dat kan! Tegenwoordig hoeven we geen moeite meer te doen om producten op te zoeken op het internet. We hoeven niet eens meer naar een winkel toe. Sterker nog, je hoeft de app niet eens te verlaten. Dit alles is mogelijk gemaakt door de nieuwe functie ‘Instagram Checkout’, ook wel Instagram Shopping genoemd. Deze functie is nu helaas alleen nog beschikbaar in de VS, maar binnenkort ook voor andere delen in de wereld. We can’t wait!

LinkedIn

LinkedIn heeft het leggen van contacten een stuk makkelijker gemaakt. Losse blaadjes met telefoonnummers zijn hierdoor verleden tijd. Het is nu namelijk mogelijk om met één klik in contact te komen met een bedrijf, want telefoonnummers zijn klikbaar. Hallelujah! Daarnaast is het (voor Engelstalige profielen) ook al mogelijk om evenementen op de kaart te zetten. Helaas kunnen wij Nederlanders alleen nog maar dromen over deze functie. We moeten dus nog even geduld hebben…

YouTube

YouTube heeft definitief een einde gemaakt aan saaie advertenties. Door het implementeren van Augmented Reality, ‘Try-On’ genaamd, weten ze de aandacht van bezoekers te trekken en advertenties weer interessant te maken. Een split screen laat bezoekers kennis maken met producten. Boven in je scherm staat de advertentie. Onder in je scherm zie je jouw eigen hoofd met het desbetreffende product. Hoe cool is dat?!

Pinterest

De carrousel op Facebook kennen we natuurlijk al. Maar ook Pinterest maakt nu gebruik van deze functie. Dit maakt één pin met meerdere afbeeldingen mogelijk. Hierdoor worden er meerdere producten tegelijkertijd aangeprezen. Het ziet er wel nog steeds uit als één pin, maar als je erop klikt kun je naar de volgende afbeelding swipen.

Bovengenoemde updates zijn natuurlijk lang niet alle updates uit social media land. Ieder platform is continue in beweging. Kijk gewoon eens rond bij de platformen die jij gebruikt. Zijn er nieuwe functies? Wat doen andere bedrijven? Kan jij daar ook wat mee? Ga testen met die nieuwe functies en haal daarmee het optimale resultaat voor jouw bedrijf! Kom je nou een functie tegen waar je graag extra informatie over ontvangt of ben je op zoek naar een partij die jouw social media kanalen optimaliseert en bijstuurt waar nodig? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op!

Dewi Smeets
Dewi Smeets
[email protected]


X