MM-blog-banner-instagram-filters-def-1140x457

Til je Insta naar een hoger niveau!

De beste bewerking apps voor je content

We weten allemaal dat Instagram een visueel medium is en dat alles draait om de mooiste en beste foto’s. Het lijkt tegenwoordig wel alsof we elke dag met een nieuw algoritme en nieuwe regels moeten dealen waardoor het ons nóg lastiger wordt gemaakt om tussen “the crowd” op te vallen. De fotografie techniek is het halve werk, maar de nabewerking van de foto is zeker net zo belangrijk. Aangezien Instagram het beste op je mobile device werkt, hebben we een aantal apps geselecteerd die de foto’s op je feed en in je Stories naar een heel nieuw level tillen!

Instagram feed

De volgende apps helpen je om je feed door en door instalicious te maken!

VSCO cam

Wereldbekend en dé app der bewerking apps, VSCO cam. Bijna elke influencer maakt er tegenwoordig gebruik van. En geef ze eens ongelijk, het geeft je foto’s zonder twijfel een ware upgrade. Na het downloaden van de app kan je meteen aan de slag. VSCO biedt namelijk standaard een reeks gratis filters. Wil je gebruik maken van filters die nog beter bij jouw eigen stijltje passen? Dan heb je ook nog de mogelijkheid om een van de 20 filter series voor een prikkie te kopen. Houd de shop goed in de gaten, want als je gelukt hebt, download je de nieuwste filter packs helemaal gratis en voor niets.

HUJI

Mocht je het nog niet opgemerkt hebben, analoge fotografie maakt een echte comeback. Het nadeel van deze techniek is dat je steeds moet klungelen met fotorolletjes, je te allen tijde een onhandig grote camera bij je moet dragen en je nota bene een lange tijd moet wachten totdat je je foto’s eindelijk eens te zien krijgt. Dé oplossing is HUJI cam. Deze app neemt je terug naar het jaar 1998. Het jaar waarin foto’s een vintage look kregen en de datum rechtsonder aan de foto aangeduid werd. De foto’s die met HUJI gemaakt worden krijgen een blauw-paarse gloed, worden gepaard met een hoog contrast en gekenmerkt door een roodkleurige lensflare. Wil je een foto uit je bibliotheek omtoveren naar deze kenmerkende look? Dan kost je dit eenmalig € 1.09.

 

Instagram Stories

Inmiddels is bekend dat Stories in Instagram bijna even belangrijk zijn geworden als de foto’s in je feed. Maar liefst 70% van alle Instagram gebruikers neemt dagelijks een kijkje in Instagram Stories. Natuurlijk wil je uitblinken met je beste foto’s en video’s en hoop je dat je volgers zo lang mogelijk naar je visual blijven kijken. De volgende apps geven net wat extra spice aan je standaard Stories.

Unfold

Witte borders, bijschriften, verzamelingen en i-de-aal voor storytelling. Deze woorden vatten de applicatie Unfold in een paar woorden samen. Unfold zorgt voor een clean en overzichtelijk thema die het strakke stijltje dat je op Instagram uit wilt stralen typeert. Net als bij VSCO, hanteert Unfold zeven verschillende series voor Stories. Ga los met kenmerkende bijschriften, verschillende sjablonen en special effects. Je beschikt over de mogelijkheid om slechts een pagina of een hele Story aan te maken die je -heel handig- in een keer naar Instagram kan uploaden. De app is in essentie gratis, maar hanteert ook layouts waar (lage) kosten aan zijn verbonden.

Afbeeldingsresultaat voor unfold

Over

Houd je meer van een speelse uitstraling op je socials? Dan is de Over app sowieso iets voor jou. Funky stickers, bewegend beeld, levendige kleurtjes en vrolijke lettertypes kenmerken de app. Één ding staat vast: je kan er al je creativiteit in kwijt. Tussen de bos van “saaie” content springt de post die je met Over hebt gemaakt er gegarandeerd uit op je Stories. Deze app is oorspronkelijk gratis en hanteert, net als bij de andere apps, in-app aankopen.

Dus, wil jij echt opvallen met je Insta account? Bekijk dan goed welke app het beste bij je stijl past en start vandaag nog met het creëren van content voor op je feed en in je Stories! Ga voor een “clean” look en kies voor VSCO & Unfold. Met de apps HUJI en Over geef je een creatieve touch aan je standaard content. Zie je door de bomen het bos niet meer of kom je er gewoon zelf niet uit? Neem vrijblijvend contact met ons op voor een kennismakingsgesprek!

Fout: Contact formulier niet gevonden.

Fenna Langeslag
Fenna Langeslag
[email protected]


X