Signing

Waarom is employer branding belangrijk?

Employer branding, het vermarkten van het onderscheidend vermogen als werkgever richting potentiële nieuwe collega’s. Wil je zowel kwantitatief als kwalitatief de juiste kandidaten aantrekken, dan is ‘Employer branding’ essentieel. Waarom? Dat leggen we uit.

Arbeidsvoorwaarden

Werkgevers bieden steeds uitgebreidere primaire- en secundaire arbeidsvoorwaarden aan om nieuwe werknemers aan zich te binden. Van onbeperkte vrije dagen, tot de bekende ‘auto van de zaak’. Maar waar zitten jouw toekomstige werknemers nu écht op te wachten? Toekomstige werknemers komen naar jouw bedrijf vanwege het merk, jouw werkgeversmerk! Zaken als reiskostenvergoeding zijn een leuke bijkomstigheid, maar halen niet jouw toekomstige werknemer over om bij jou te komen werken. Nou zijn dit nog voorwaarden die regelmatig voorbij komen. Tegenwoordig maakt de strijd om talent werkgevers steeds creatiever. Zo komen zelfs vakanties met het hele kantoor naar Edinburgh en New York voorbij.

Ik hoor je denken! Maar dat biedt toch zo ongeveer elke werkgever? Dat klopt. Wat zorgt er dan voor dat een werknemer voor jouw bedrijf kiest? Een belangrijk deel van deze keuze: EEN IJZERSTERK WERKGEVERSMERK, ook wel ‘employer branding’ genoemd. De reden waarom ze hiervoor kiezen is te relateren aan de, wellicht bekende, ‘golden circle’ van Simon Sinek. Hieruit blijkt dat niet alleen klanten, maar ook kandidaten kiezen o.b.v. waarom bedrijven doen wat ze doen, i.p.v. wat de uiteindelijk aanbieden.

 

Vergroot de kwaliteit

Het toepassen van de Golden Circle werkt positief op 2 manieren. Ten eerste zorgt dit ervoor dat je merk eruit springt ten opzichte van andere bedrijven. Dit vergroot de kans dat een kandidaat kiest om bij jou op gesprek te komen. Dus, meer sollicitanten. Ten tweede vergroot je de ‘kwaliteit’ van de kandidaten. Door te focussen op het onderscheidend vermogen in deze vorm, en dit te communiceren zorg je voor een andere connectie met de kandidaten. Des te groter de match op intrinsieke motivatie, kernwaarde en passie, des te groter de kans dat de kandidaat goed in je bedrijf past. Meer kwaliteit dus! We hoeven natuurlijk niet te vertellen hoeveel energie en geld er verloren gaat door onsuccesvolle sollicitaties.

Wil jij meer weten over Employer branding of de kandidatenreis? Bezoek dan onze website voor onze andere blogs over employer branding of neem contact met ons op!

Robby Lemmens
Robby Lemmens
[email protected]


X