Beleef Kerkrade

De uitdaging #Ambitie

Hoe herpositioneer je het imago van een stad? Een vraag waar de gemeente Kerkrade bij MijnMarketing.com mee aanklopte. Daar waar de afgelopen jaren veel veranderd is in Kerkrade en de stad in een positieve flow zit, blijft het imago uit het verleden achtervolgen: een oude mijnstad met daarbij behorende sociale problematiek. Objectief kent Kerkrade veel kwaliteiten, van grote toeristische attracties tot innovatieve bouwprojecten, van een volledig vernieuwd stadscentrum tot een rijk natuurgebied. Er is een discrepantie tussen het imago van de stad en de identiteit. Hoog tijd om daar verandering in te brengen!

Onze aanpak #Passie

In deze casus komen strategie, tactiek en operatie samen. Als fundament is een positioneringsplan opgesteld. De strategie van de bestaande “Beleef Kerkrade” Citymarketing, welke zich voorheen richtte op toerisme, is uitgebreid naar vier pijlers: wonen, ondernemen, werken en recreëren. Hiermee worden alle doelgroepen binnen Kerkrade en de Euregio proactief benaderd om het beeld en de beleving van Kerkrade te verbeteren. Per pijler worden 360 graden campagnes uitgerold waarbij d.m.v. storytelling, Kerkrade geladen wordt met een opvallende tone of voice: karakteristiek, brutaal en een tikkeltje eigenwijs.

De doelstelling #Resultaat

De imagoverbetering van een stad gaat niet van vandaag op morgen, maar betreft een proces dat over langere termijn het sentiment zal veranderen. De campagnes zullen toewerken naar een ultiem doel. De citymarketing is geslaagd wanneer de doelgroepen binnen de pijlers de volgende boodschap intrinsiek uitspreken:

  • Wonen: “In Kerkrade kun je fijn wonen”
  • Ondernemen: “Als ondernemer in Kerkrade voel ik me gesteund”
  • Werken: “In Kerkrade vind je kansrijke beroepen met goede werkgelegenheid en toekomst.”
  • Recreëren: “In Kerkrade is het gezellig en valt veel te beleven.”

    Aan de slag met marketing?

    X