360 graden marketing model

Het 360° Marketing Model® van MijnMarketing.com

Hoe houd je alle ballen hoog binnen de marketing van een merk, product of dienst en zorg je ervoor dat jouw marketing op alle fronten up-to-speed is? Daar heeft MijnMarketing.com het 360° Marketing Model® voor ontwikkeld. Een marketing model dat bijdraagt aan het vinden van alle blind-spots in de marketingstrategie en marketingmix. 

Succesvolle marketing gaat verder dan alleen een mooie website, goed scorende social media berichten en optimale vindbaarheid. Het draait om de juiste synergie tussen alle marketingmiddelen die je inzet, gefundeerd door een solide strategie. Van strategie tot tactiek tot operatie. Van online tot offline. Alle middelen moeten in volledige samenhang worden uitgedacht en uitgevoerd.

Door de snelle technologische ontwikkelingen komen er steeds meer marketingmiddelen bij. Het 360 Graden Marketing Model is een overzicht van de meest gebruikte middelen. Iedere klant doorloopt namelijk een bepaalde klantreis. Aan jou de taak om aandacht slim te spreiden op de juiste kanalen zodat je in contact kunt komen met de beoogde doelgroep.

360 graden marketing model

Het 360° Marketing Model® van MijnMarketing.com bestaat uit 3 hoofd lagen, namelijk Strategie, tactiek en operationeel. Download hier het 360° Marketing Model®.

Strategie

De strategie laag van het model gaat over waar jij over 5 jaar staat met jouw organisatie. Denk daarom na over vragen zoals; wat is het bestaansrecht van jouw organisatie? En hoe ga je jouw plannen en ideeën voor de lange termijn verwezenlijken? Welke identiteit en imago wil jij realiseren en met welke middelen kom je daar? Wat is jouw “Why”, “BHAG”, jouw onderscheidend vermogen? Hoe neem je je team mee in deze ontwikkelingen? Zo vormt de strategie hét fundament van jouw marketing activiteiten.

Tactiek

Van brand management tot crisiscommunicatie tot het uitwerken van creatieve campagnes. Binnen de tactische laag wordt er bedacht, geanalyseerd en geëvalueerd. Wat zijn de doelen en kritieke prestatie indicatoren (KPI’s) voor komend jaar en hoe wordt dit gerealiseerd? Aan de hand van de klantreis van jouw doelgroep wordt in kaart gebracht welke kanalen en middelen het beste kunnen bijdragen om deze specifieke doelstellingen te bereiken. Welke content wordt er gepubliceerd en wanneer? Van het plannen van klantevenementen tot het inkopen van media tot de uitrol van het marketing jaarplan die de route naar succes borgt.

Operationeel

De operationele laag zegt het misschien al. Dit is het uitvoerende aspect van het model. Alle (dagelijkse) werkzaamheden om invulling te geven aan de uitvoering van de plannen. Van vormgeving tot webdesign, van Google tot Facebook, van videografie tot fotografie. Er wordt vanuit strategisch en tactisch oogpunt gekeken welke marketingmiddelen er ingezet dienen te worden om jouw marketing zo goed mogelijk te laten converteren. Met het 360 Graden Marketing Model gaan we namelijk maar voor één ding; marketing met resultaat!

Wil je meer weten over de 360° marketing aanpak van MijnMarketing? Je leest het in ons gloednieuwe magazine, dat volledig in het thema staat van 360° marketing. Ben je benieuwd hoe het 360° Marketing Model® het verschil kan maken voor jouw organisatie? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op! Wij gaan graag met je rond de tafel om het model naar jouw wensen in te kleden.

Dewi Smeets
Dewi Smeets
[email protected]


X