LinkedIn Live: zo bereik je jouw zakelijke netwerk

LinkedIn Live, een feature van LinkedIn die het nóg makkelijker maakt om jouw zakelijke netwerk te bereiken. Maar wat houdt deze tool nu precies in? Hoe gaat het in zijn werk? En de belangrijkste vraag; wat kun je er als zakelijke gebruiker mee? Wij zijn er voor je ingedoken en hebben de belangrijkste punten voor je op een rijtje gezet!

 1. Een goede voorbereiding

  Zorg ervoor dat je minimaal twee apparaten beschikbaar hebt voordat je gaat streamen. Eén voor het streamen van de video en één voor het volgen van live reacties.

 2. Meld je aan voor een uitzendprogramma

  Om je video te kunnen opnemen, moet je gebruik maken van een uitzendprogramma van derden. Suggesties hiervoor zijn; Socialive, restream en Switcher Studio.

 3. Verifieer je LinkedIn-account

  Nadat je bij #2 een tool hebt gekozen, moet je je LinkedIn-account verifiëren en synchroniseren met de telefoon, tablet of het apparaat waarvan je wilt streamen.

 4. Test je internetverbinding

  LET OP: je hebt een uploadsnelheid van minimaal 3 mbps nodig, anders wordt je video niet goed gestreamd. Om dit te controleren kun je gebruik maken van speedtest.net.

 5. Zorg voor ondersteuning

  Het kan moeilijk zijn om live reacties bij te houden terwijl je aan het praten bent. Vraag daarom een collega om in te loggen op LinkedIn om te reageren op opmerkingen van gebruikers.

 6. The finishing touch 

  Verlichting: Helder / natuurlijk licht is het beste;
  Camerakwaliteit: Hoe hoger de kwaliteit, hoe beter;
  Audio: Voer altijd een soundcheck uit voordat je live gaat;
  Achtergrond: Zorg voor een schone en professionele omgeving (TIP: voeg eventueel wat subtiele brand items toe).

 7. Het streamen kan beginnen

  Are you ready? Druk op de uitzendknop! Zorg ervoor dat je de contactgegevens van het ondersteuningsteam van de derde partij bij de hand hebt. Je wilt geen technische problemen die de stream onderbreken!

 8. It’s a wrap!

  LinkedIn plaatst jouw video, zodra je klaar bent, op jouw paginafeed. Op die manier hebben leden die het hebben gemist nog steeds toegang tot jouw livestream.

Helaas heeft elke tool ook zijn nadelen, zo ook LinkedIn Live:
-Je kunt de LinkedIn Live niet plannen;
-LinkedIn Live werkt alleen met een externe tool;
-Je kunt maximaal 4 uur streamen;
-Je livestream moet minimaal 10 minuten duren;

Zo, alles staat klaar voor jouw ideale LinkedIn Live Event! Veel succes en vooral veel plezier met streamen! Mocht je nog wat hulp kunnen gebruiken? Onze online marketeers helpen je graag verder! Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.

Dewi Smeets
Dewi Smeets
[email protected]


X