Webdesign trends anno 2020

Het nieuwe jaar is nog maar net begonnen en dat betekent druk bezig zijn met het maken van plannen en doelen stellen voor 2020. Op de afdeling webdesign zijn we in de trends van het nieuwe jaar gedoken en de belangrijkste 4 zetten we voor jou op een rijtje!

Minimalistisch webdesign

Less is more in 2020! Met een minimalistisch design ligt de nadruk op het gebruiksgemak van de consument. Geen overbodige content en een compact en duidelijk menu. Simpelheid is the key. Met minimalistisch webdesign maak je gebruik van een minimaal aantal kleuren, je gebruikt voldoende witruimte, een minimaal aantal buttons en complexe grafische details worden weggelaten.

Mobile goes desktop

Het minimalistische design wordt doorgetrokken in de manier van navigeren met verborgen navigatiemenu’s. Wait. What? Verborgen? Normaalgesproken waren we ermee bezig om het menu zo duidelijk mogelijk neer te zetten om het gebruiksgemak te vergroten maar in 2020 is dit anders. Het navigatiemenu gaat namelijk verdwijnen achter de hamburger. Bezoekers van de website moeten het menu dus met een extra muisklik gaan vinden. Het zorgt uiteraard wel voor een mooi, minimalistisch design, maar minder gebruiksgemak. Onze UX-designers staan nu al te popelen om hier een mooie middenweg in te vinden!

Grote typografie & gewaagde kleuren

De nieuwste trend op het gebied van typografie is om custom lettertypes te gebruiken die groot en gewaagd zijn! Het allerbelangrijkste om in het achterhoofd te houden is dat het leesbaar is, maar verder kan en mag alles! Ook wat betreft kleur gaat het helemaal los in 2020. Gewaagde en heldere kleuren gaan ervoor zorgen dat je er tussenuit springt en je blijft hangen in het hoofd van de consumenten.

Video content & dynamische illustraties

Video content was al heel belangrijk in 2019, maar in 2020 gaat het een nóg belangrijkere rol spelen. Wanneer we het hebben over een minimalistisch webdesign, kan video veel informatie verschaffen zonder lange teksten. Een perfecte match dus! Niet alleen video’s met geluid zijn hot, ook achtergrondvideo’s vormen een belangrijk onderdeel van webdesign anno 2020. Het nadeel is wel dat de website door het gebruik van video’s een langere laadtijd heeft. Om hier niet op in te leveren is het gebruik van animaties, gifjes en dynamische illustraties een mooie oplossing.

Heb jij ook zin in een brand new design voor jouw website? Of wil je één op één brainstormen over de mogelijkheden? De specialisten van MijnMarketing.com helpen je graag! Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Melvin Klaare
Melvin Klaare
[email protected]


X