Gemeente van de toekomst: een nieuwe aanpak rondom marketing en communicatie

 

Snel veranderende thema’s

De wereld van marketing en communicatie staat niet stil. Nieuwe media, veranderende markten en vraagstukken van gemeenten vragen om een wendbare aanpak. Het digitaliseren van diensten, burgerparticipatie, toegankelijkheid, crisiscommunicatie, inclusiviteit, data-gedreven besluitvorming, citymarketing, en ga zo maar door. Allemaal thema’s die snel veranderen en die bijgebeend moeten blijven.

Een wendbaar model: de loketfunctie

Het traditionele model, waarbij marketing en communicatie los van elkaar opereren en waarbij generalisten zoals communicatie adviseurs en communicatie medewerkers worden ingezet voor de totale marketing en communicatie, zijn niet langer effectief genoeg. 

Maar hoe kun je als gemeente deze uitdagingen bijbenen? Een integrale aanpak is cruciaal voor succes. Het antwoord ligt in een slimme inrichting van rollen waarbij interne medewerkers optimaal worden ondersteund door externe experts. Zo kan het interne team focussen op inhoudelijke thema’s en wordt hun kracht meer benut. Bij MijnMarketing.com noemen we dit de loketfunctie. Een meermaals bewezen model, dat zelfs nationaal niet ongezien is gebleven. Dit uitte zich in de tweede plaats van de Nationale Citymarketing Award voor gemeente Kerkrade met het label ‘Beleef Kerkrade’.

Hoe werkt de loketfunctie?

In deze loketfunctie onderscheiden we drie cruciale rollen die samen een krachtig team vormen voor doeltreffende marketing en communicatie.

Inhoud en regie

De interne communicatieadviseurs

De communicatieadviseurs zijn de inhoudelijke experts. Ze sluiten aan bij projectgroepen en geven advies over diverse vraagstukken. Met een grondige kennis van het speelveld en de thematiek binnen de gemeente, leiden ze projecten, stellen briefings op en begeleiden het proces. Ze zijn verantwoordelijk voor het waarborgen van de inhoudelijke kaders en het sturen van de projectinrichting.

Spin in het web

De Marketing-, communicatie- en Projectmanager van MijnMarketing.com

De marketing- en communicatiemanager van MijnMarketing.com levert onmisbare marketing toegevoegde waarde. Deze professional vertaalt jouw visie naar tactische en operationele plannen, schrijft communicatieplannen en fungeert als sparringpartner voor het team. Door snel en efficiënt de juiste specialisten in te schakelen, maximaliseert hij of zij het synergetische effect van de opdrachten. De projectmanager ondersteunt hierbij, coördineert diverse projecten, bewaakt planningen en zorgt voor procesoptimalisatie.

Specialisatie en executie

De Marketeers

Van copywriting tot fotografie, van webdesign tot DTP, van grafische vormgeving tot strategisch advies. Elke dag vinden er tal van werkzaamheden plaats om invulling te geven aan de marketing- en communicatievraagstukken. Dit kunnen specialisten van MijnMarketing.com zijn of andere lokale samenwerkingspartners en/of leveranciers. De expertise van deze specialisten zorgt voor een professionele en effectieve uitvoering van alle marketingactiviteiten.

Sectorteam overheid: altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

Onze teams zijn verdeeld in verschillende sectoren. Zodra we weten wat er speelt in een bepaalde branche of sector kunnen we de latente behoefte van opdrachtgevers doorgronden en gerichter marketingstrategieën ontwikkelen die effectiever zijn. 360° teams per branche bouwen namelijk specifieke en diepgaande kennis op over trends, ontwikkelingen, uitdagingen en kansen. Dit stelt het team in staat om strategieën te formuleren en tot uiting te brengen die nauw aansluiten bij zowel de specifieke als de latente behoefte van de opdrachtgever. Sectorteam Overheid is hiermee direct van toegevoegde waarde voor jou als gemeente.

 

Marketing en communicatie partner

Bij ons ben je verzekerd van marketing- en communicatie-oplossingen die écht werken. We beschikken over alle benodigde expertise, van strategie en creatie tot het ontwikkelen van alle communicatiemiddelen. Dit zorgt voor efficiënte processen en korte lijnen, wat zowel voor jou als opdrachtgever als voor ons resulteert in grip op het eindresultaat. Ons Sectorteam Overheid staat klaar om jou te ondersteunen.


Vind jij het belangrijk dat jouw gemeente inspeelt op de nieuwe ontwikkelingen in marketing en communicatie? Wil je de synergie tussen interne kracht én externe expertise maximaliseren? Met de loketfunctie van MijnMarketing.com creëer je een dynamisch en efficiënt marketing en communicatie team dat klaar is voor de toekomst. 

Kennisontwikkeling

Wist je dat we regelmatig seminars, masterclasses en evenementen organiseren rondom verschillende thema’s die gemeenten raken? Benieuwd naar de komende events en wil je op de hoogte gehouden worden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Gerelateerde blogs

e-mail campagnes

De geheimen achter een hoger openingspercentage voor jouw e-mail campagnes

In de digitale wereld van vandaag de dag is e-mailmarketing nog steeds een krachtige tool om met je doelgroep te communiceren. Met e-mailmark ...


Lees verder
Gen Z

Hoe communiceer je anno 2024 met Gen Z?

Gen Z is een generatie die is opgegroeid met memes, TikTok en cancel culture. Ze zijn kritisch en sceptisch, en ze hebben een sterke voorkeur ...


Lees verder
Performance Max

Performance Max: wat is het én wat kan ik er eigenlijk mee?

Afgelopen jaar hebben we de naam Performance Max al eens laten vallen. Destijds was het nog in ontwikkeling, maar inmiddels is het een gevest ...


Lees verder
e-mail visual

De basis van een goede e-mailmarketing strategie

Een goede e-mail marketing strategie blijft één van de meest effectieve manieren om je doelgroep te bereiken en te communiceren met je klanten. Een ...


Lees verder
X