360 graden marketing model

Hoe werkt het 360º Marketingmodel van MijnMarketing.com?

Van strategie tot management, en van content tot design: bij marketing komen ontzettend veel factoren kijken. MijnMarketing.com heeft het 360º Marketingmodel ontwikkeld om te laten zien wat wij allemaal in huis hebben, maar óók om in één oogopslag te zien welke marketingmiddelen worden ingezet. Zo weet je precies wat er nodig is om de klantreis voor jouw bedrijf te optimaliseren. Grofweg bestaat het model uit drie hoofdlagen: strategie, tactiek en operationeel.

 

Strategie

De eerste hoofdlaag is strategie. Deze laag gaat terug naar de kern van de organisatie: wat is de why, how en what? Waar staan we met z’n allen over vijf jaar? En, wat is de BHAG (Big Hairy Audacious Goal)? In deze fase kijk je onder andere naar de positionering, employer branding en het strategisch marketingplan van het bedrijf. Nu is dit niet iets wat zomaar uit de mouw te schudden valt, dus aan de hand van strategische sessies kun je de neuzen dezelfde kant op laten wijzen.

 

Tactiek

Binnen de tactische laag wordt er bedacht, geanalyseerd en geëvalueerd. Wat zijn de doelen en kritieke prestatie indicatoren (KPI’s) voor komend jaar en hoe wordt dit gerealiseerd? Aan de hand hiervan wordt in kaart gebracht welke kanalen en middelen het beste bijdragen. Hierbij komen event management, project management, community building, maar ook de contentplanning kijken.

 

Operationeel

De laatste, maar zeker even belangrijke fase is de operationele laag. Deze laag is dan ook meteen de uitvoerende kant van het model: hierbij draait het echt om zichtbaar resultaat. Er wordt vanuit strategisch en tactisch oogpunt gekeken welke marketingmiddelen er ingezet dienen te worden om jouw marketing zo goed mogelijk te laten converteren. In het 360º model van MijnMarketing.com is de operationele laag verdeeld in verschillende categorieën: contentcreatie, webdevelopment, online marketing, vormgeving, offline en e-commerce. Onder iedere categorie bevinden zich weer verschillende vormen van uitingen. Voorbeelden hiervan zijn storytelling bij contentcreatie, infographics bij vormgeving en webshops bij webdevelopment.

De kracht van het 360º Marketingmodel is dat het de perfecte samenvatting is van alle diensten die bij iedere categorie en laag behoren. Een naadloze verbinding en heldere opzet zorgen voor succesvolle marketing. Met een holistische aanpak heb je een strategie, tactiek en uitvoering die bij elkaar aansluiten én het beste resultaat opleveren.

 

Lucienne Wynans
Lucienne Wynans
[email protected]


X