Expertisecentrum

De succesformule achter social media als verkoopkanaal voor het MKB

In de Expertisecentra powered by MijnMarketing.com wordt er door een expertisegroep onderzoek gedaan naar een trending topic binnen het marketingvak.

Doelstelling

Social Media wordt door veel MKB ondernemers gezien als heilige graal voor het stimuleren van sales. Van coaches tot kledingverkopers, allen zoeken hun heil op Facebook, Instagram, TikTok en/of LinkedIn. Voor de ene ondernemer zijn 5.000 volgers voldoende om keer op keer een mooie omzet te draaien, waar de ander slechts de 1.000 volgers aantikt. Weer een ander realiseert slechts mondjesmaat verkopen met 10.000 volgers. Wat onderscheidt de ene ondernemer van de andere? Is er een heilige graal tot succes en zo ja, kunnen we deze achterhalen? Het expertisecentrum gaat op zoek naar de succesformule voor online B2C verkoopsucces binnen het MKB via de diverse sociale media kanalen.

Het doel van de Expertisecentra is het verspreiden en delen van kennis binnen het marketingvak. De expertisegroep werkt gezamenlijk aan een onderzoek gericht op een specifiek (marketing) thema dat aansluit bij het 360º Marketing® Model. De inzichten van dit onderzoek worden gepubliceerd door middel van een MM Greenpaper. Lees hier meer over de MM Greenpaper en de verwachtingen van de expertisegroep.

De experts

De deelnemers van een expertisecentrum zijn professionals die affiniteit hebben met marketing. Alle deelnemers hebben een breng- en haalplicht en werken samen aan een specifiek onderzoek. Naast deelnemers beschikt ieder expertisecentrum ook over een voorzitter. In de opstartfase formuleert de voorzitter de onderzoeksvraag, de aanpak en het gewenste profiel van de deelnemers. Gedurende het traject is de voorzitter verantwoordelijk voor het samenbrengen van de deelnemers en het opleveren van het MM Greenpaper. Uiteraard allemaal in overleg met de expertisegroep.

What’s in it for you?

Als deelnemer aan het expertisecentrum werk je samen met een groep gelijkgestemde professionals aan een vraagstuk waarvan het antwoord nog in het midden ligt. Je hebt toegang tot alle onderzoeksdata en draagt samen met mede-experts bij aan kennisdeling en het verkrijgen van waardevolle inzichten. Uiteraard krijgen zowel jouw naam als de naam van het bedrijf vanuit waar je je verbindt aan het expertisecentrum een prominente plek in het Greenpaper dat gepubliceerd wordt op de MijnMarketing.com website. Daarnaast zijn we in gesprek met partijen om een gepaste locatie te vinden om de resultaten van het Greenpaper te presenteren. Ook zal het greenpaper gepubliceerd worden in het M Magazine. Het Greenpaper mag tevens door deelnemers actief worden ingezet tijdens bijvoorbeeld bedrijfspresentaties en lezingen. Tevens wordt het Greenpaper als download aangeboden via de website van MijnMarketing.com, hierbij wordt gevraagd of deelnemers zich willen aanmelden voor nieuwsbrieven van deelnemende partners deze emailadressen worden door MijnMarketing.com verstrekt. Tot slot draagt deelname ook bij aan uitbreiding van jouw zakelijke netwerk.

  Aanmelden expertisecentra

  [dynamichidden pagetitle "CF7_get_post_var key='title']

  Aanmelden

  Hebben we jou weten te enthousiasmeren en kun je niet wachten om jouw kennis te delen met mede experts? Meld je dan nu aan voor expertisecentrum ‘De succesformule achter social media als verkoopkanaal voor het MKB’. Door deel te nemen verbreed je jouw zakelijke netwerk en krijg je toegang tot alle onderzoeksdata. Deelname is kosteloos, maar er wordt wel een bepaalde inzet verwacht.

  Aanmelden kan door het achterlaten van je gegevens via het contactformulier. Na ontvangst van jouw gegevens wordt je deelname voorgelegd aan de voorzitter. Je ontvangt uiterlijk één week na aanmelding reactie of we een plek in een expertisecentrum voor je beschikbaar hebben.

  Sluit dit expertisecentrum niet geheel aan bij jouw vakgebied en ambities? Houd dan onze kanalen in de gaten. Er zullen op korte termijn meerdere expertisecentra van start gaan!

  Wil je graag meer informatie? Neem dan contact met ons op!

  X