Adverteren via Tinder

Adverteren via Tinder

Facebook is al geruime tijd bezig met het opbouwen van het ultieme advertentienetwerk. Onder de naam ‘Facebook Audience Network’ brengt ze honderden mobiele apps samen, om Facebook business gebruikers een uitgebreide keuze aan advertentiemogelijkheden te geven. Benieuwd welke rol Tinder in dit netwerk speelt? Lees dan snel verder!

Online daten is HOT. Menig vrijgezel zoekt tegenwoordig online naar de ware en swipet er aardig op los. Met apps als Happn, Badoo en Tinder is de keuze reuze en dankzij de vele miljoenen mensen die gebruik maken van de services van deze online cupido’s, zijn de dating apps niet onopgemerkt gebleven in de wereld van social advertising. Tinder en Facebook zijn al jarenlang partners en sinds 2017 maakt Tinder zelfs deel uit van het Facebook Audience Network. Adverteren in Tinder is hiermee een eitje geworden. Bestaat jouw doelgroep voornamelijk uit Millennials? Dan is Adverteren in Tinder een absolute must!

 

Wat is Tinder?

Voordat we het gaan hebben over de voordelen van adverteren in Tinder, zullen we eerst kort uitleggen wat Tinder precies is. Tinder is een online dating service die sinds haar lancering in 2012 uitgegroeid is tot de grootste datingapp die we anno 2020 kennen. De app werkt volgens een “swipe right/ swipe left” principe, waarbij de gebruiker andere vrijgezellen kan liken of disliken door hun foto respectievelijk naar rechts of links te vegen.

Een Tinder avontuur begint bij het aanmaken van een profiel. Een gebruiker kan een profiel opbouwen door data te importeren via Facebook óf door een account aan te maken op basis van een mailadres/telefoonnummer. Je kiest een aantal foto’s, vermeldt je leeftijd en schrijft iets over jezelf. De volgende stappen zijn vrij simpel; vul een maximum afstand in, voer in wat de minimale en maximale leeftijd van jouw toekomstige mogen zijn en begin met swipen! Liken jij en een andere vrijgezel elkaar? It’s a Match!

Met meer dan 50 miljoen gebruikers kan niemand meer om Tinder heen. Tel daar de gemiddelde leeftijd van de gebruikers bij op (80% is tussen de 18 en 34 jaar!) en Tinder begint steeds meer te lijken op het ultieme marketingkanaal om (vrijgezelle) Millennials te bereiken. Gelukkig zien Tinder en Facebook dit ook in, waardoor de advertentiemogelijkheden blijven toenemen.

 

De voordelen van adverteren in Tinder

          – De gebruiker kan niet om je advertentie heen

Wanneer je in Tinder start met swipen, krijg je als gebruiker scherm vullende foto’s te zien van andere gebruikers. Koop je een advertentie in Tinder? Dan wordt deze op dezelfde manier weergegeven als een normaal gebruikersprofiel: scherm vullend dus! De gebruiker kan je advertentie niet negeren en zal er altijd een bepaalde interactie mee aan moeten gaan. Of je advertentie nu naar links geswipet wordt of naar rechts, de gebruiker heeft hem gegarandeerd gezien!

          – Tinder gebruikers zijn merkbewust

Onderzoek heeft uitgewezen dat Tinder gebruikers zeer merkbewust zijn en meer dan gemiddeld open staan voor het uitproberen van nieuwe producten. Ze zijn daarnaast bereid om te betalen voor een nieuw product, dienst of evenement. Als ‘digitale generatie’ is het ook niet onwaarschijnlijk dat ze nieuwe ervaringen gelijk met vrienden delen. Dé droom voor iedere marketeer!

          – Target specifieke doelgroepen

Als onderdeel van het Facebook Audience Network, beschikt Tinder over alle gebruikersdata die haar gebruikers aan Facebook hebben doorgegeven. Dit maakt het mogelijk om te adverteren op basis van leeftijd, geslacht, woonplaats en zelfs op basis van de huidige locatie van de gebruiker. Zoals we al eerder aangaven bestaat het gebruikersbestand van Tinder voor 80% uit Millennials. Zorg er dus voor dat je advertenties geschikt zijn voor deze doelgroep!

 

Een Tinder advertentie opstellen

Voor de marketeer die al bekend is met adverteren via het Facebook Audience Network is het plaatsen van een advertentie in Tinder een eitje. Heb je tot nu toe alleen binnen Facebook zelf geadverteerd, maar lijkt adverteren in Tinder jou dé weg om je gewenste doelgroep te bereiken? Volg dan de volgende stappen!

  1. Log in met je Facebook Business account.
  2. Maak een campagne aan en selecteer je doelen, budget en eventuele a/b-test.
  3. Maak een advertentieset aan. Volg de stappen voor het instellen van een advertentieset en kies de gewenste leeftijd, plaats, interesses, geslacht, etc.
  4. Selecteer ‘Audience Network’ als advertentieplaatsing. Tinder wordt automatisch meegenomen als deel van de categorie ‘dating apps’. Wil je alleen adverteren in Tinder? Selecteer dan ‘plaatsingen bewerken’ en kies handmatig in welke apps jij wel en niet wil adverteren.
  5. Vanaf dit punt volg je de reguliere stappen die je normaal gesproken ook doorloopt. Je kiest apparaten en besturingssystemen, stelt (eventueel) een budget in en kiest gedurende welke periode de advertentie zichtbaar moet zijn.
  6. Tot slot creëer je jouw daadwerkelijke advertentie. Je hoeft geen rekening te houden met speciale afmetingen voor het te gebruiken beeldmateriaal. Facebook zorgt er voor dat je advertentie zonder problemen in Tinder overgenomen wordt.
  7. Is je advertentie klaar voor gebruik? Bevestig dan de plaatsing. Je advertentie wordt nu door Facebook beoordeeld en zal na goedkeuring geplaatst worden.

 

Wil jij dus adverteren via een kanaal waar je omringd wordt door Millennials, een hoge mate van interactie met je doelgroep zult bereiken én in contact komt met een merkbewuste groep eindgebruikers? Dan is Tinder het advertentieplatform voor jou! Facebook is op dit moment bezig met het stapsgewijs uitrollen van gericht adverteren via het Audience Network in Nederland. Hierdoor kan het voorkomen dat deze functie nog niet beschikbaar is voor jouw Facebook bedrijfspagina.

Neem voor meer informatie vrijblijvend contact  op met een van onze social marketeers! Zij helpen je graag verder, om zo het meeste uit je social mediakanalen te halen!

 

Mandy Groeneveld
Mandy Groeneveld
[email protected]


X