website ontoegankelijk

Een kwart van de bezoekers ervaart jouw website als ontoegankelijk

Mooie website heb je, maar kunnen je bezoekers er ook iets mee? Dat hangt ervan af of je website wel toegankelijk is. Niet iedereen is even tech-savvy of heeft een paar goede ogen. Wat sommige niet weten is dat je hier tijdens het ontwikkelen van je website al rekening mee dient te houden.

Toegankelijk design

Bij het ontwerp van je website moet je al bezig zijn met de toegankelijkheid. Is het lettertype wel groot genoeg? Zelfs de kleur van de tekst is belangrijk. Contrasteert de tekst wel genoeg met de achtergrondkleur?

Toegankelijke inhoud

Het is natuurlijk fijn als je beschikt over mooie foto’s voor op je website. Met een strakke visual kan een bakker makkelijk laten zien hoe zijn bezoeker in 3 stappen een taart bestelt. Voor je sitebezoekers met slecht of helemaal geen zicht is dit moeilijker. Er dient dan alternatieve inhoud te worden toegevoegd. Bijvoorbeeld als gesproken tekst. De computer leest dan voor wat er op de afbeeldingen te zien is. Wanneer een bezoeker van je website slecht hoort, zou bijvoorbeeld ondertiteling van je video’s een uitkomst bieden.

Toegankelijke bediening

Niet iedereen heeft de mogelijkheid om een toetsenbord en/of muis te bedienen. Door een ongeluk, ziekte of aangeboren afwijking is dit niet voor iedereen even gemakkelijk. Daarom is het belangrijk dat onder andere de navigatie van een website goed werkt. Het moet mogelijk zijn om met de muis, het toetsenbord en eventueel andere specialistische hulpmiddelen verschillende onderdelen van de website te benaderen en te selecteren.

Dit alles draagt bij aan de toegankelijkheid van je website. Wil jij weten wat je kunt doen aan het toegankelijk maken van je eigen website? Neem dan contact met ons op en onze specialisten helpen je graag verder!

Rick Snackers
Rick Snackers
[email protected]


X