social media beheer

3 social features die het verschil maken

Waar social media ooit met name gericht was op B2C, merken we dat de verschillende platformen de laatste jaren steeds meer aansluiting zoeken bij het bedrijfsleven. We worden overladen met features die interessant zijn voor jou en jouw bedrijf. In dit blog nemen we je mee langs 3 social features die voor jou en jouw organisatie het verschil gaan maken.

Facebook Messenger Rooms
Facebook bevat sinds kort een nieuwe feature, Facebook Messenger Rooms. Deze feature geeft jou de mogelijkheid om met 50 personen tegelijk in contact te staan via een videogesprek. Een tijdslimiet? Dat bestaat niet. Sterker nog, je hebt zelfs geen Facebook-account nodig. Kortom, met Facebook Messenger Rooms organiseer jij binnen een handomdraai jouw online Facebook event voor maar liefst 50 personen.

LinkedIn Live
LinkedIn is het ideale platform om in contact te staan met je professionele netwerk. LinkedIn Live zorgt ervoor dat jij een live videostream kan maken die al jouw klanten en partners kunnen zien. Ideaal om interactie te stimuleren aangezien de feature ook een openbare live chat bevat. Deze feature leent zich perfect voor een productlancering, een Q&A, maar ook de viering van een mijlpaal. Zo krijgen je zakelijke contacten, ook vanaf een afstandje, alles mee.

LinkedIn Stories
Stories zijn tegenwoordig niet meer weg te denken op social media. Ze zijn verslavend, makkelijk in gebruik en bijna ieder platform heeft een stories optie. LinkedIn kon dus niet achterblijven. LinkedIn Stories biedt de mogelijkheid om op een speelse, creatieve en informele manier contact te maken met jouw netwerk. Denk bijvoorbeeld aan jouw huidige corona thuis werkplek, behind the scenes van een productontwikkeling of de afronding van een drukke werkweek tijdens een proostmoment. Op deze manier neem je je netwerk echt mee in het verhaal van jouw bedrijf.

Ben je ondertussen benieuwd geworden hoe één van deze features, of misschien wel alle 3, het verschil kunnen maken voor jouw organisatie? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Onze social marketeers staan klaar om je te helpen!

Dewi Smeets
Dewi Smeets
[email protected]


X