e-mail-marketing-1

3 tips voor de beste e-mail onderwerpsregels

Werkt jouw openingszin?

Een goed begin is het halve werk. Dit geldt ook voor e-mail marketing. Met het grote aantal e-mails die de gemiddelde internetgebruiker dagelijks ontvangt is het tegenwoordig een grote uitdaging om jouw e-mail met commerciële boodschap geopend te krijgen. Zoals ook in het echte leven begint de flirt met jouw klant met de juiste openingszin!

Trek de aandacht met jouw onderwerpsregel

Een terugkerende uitdaging in e-mail marketing is het bedenken van activerende onderwerpsregels. Een onderwerpsregels moet de aandacht van de gebruiker trekken en voor een hoge openratio zorgen zonder de gebruiker te misleiden. Het aantal verzonden commerciële newsletters blijft wereldwijd stijgen. Opvallen door middel van een goede onderwerpsregels is dus cruciaal om niet overzien of als spam gemarkeerd te worden. In deze blog lees je over een aantal basisprincipes die je kunt toepassen om op te vallen en een hoge openratio te realiseren.

1. Personalisatie

Het personaliseren van je onderwerpsregels is een van de meest effectieve methoden om je openratio te verhogen. Personalisatie betekent in feite dat je de naam of gebruikersnaam van de desbetreffende persoon in de onderwerpsregels verwerkt. Logischerwijs krijg je meer aandacht van een gebruiker wanneer je de persoon met zijn of haar naam aanspreekt.

2. Type onderwerpsregel

De inhoud van je onderwerpsregels is natuurlijk ook van groot belang en er zijn verschillende type regels die je voor verschillende doeleinden kan inzetten.

Vragende onderwerpsregels werken bijvoorbeeld goed omdat ze een bepaalde herkenning creëren bij de gebruiker. Voorbeeld: Word jij ook niet goed gevonden in Google? Het simuleren van schaarste is ook aan te raden, wanneer je communiceert dat een product of actie maar beperkt beschikbaar is zullen mensen geneigd zijn om eerder actie te ondernemen. Voorbeeld: Alleen vandaag 20% korting op alle iPhones! Last but not least, je kunt nieuwsgierigheid wekken door de gebruiker te prikkelen met getallen, ‘verborgen geheimen’ en verrassende statements. Voorbeeld: In 3 stappen naar meer omzet! of Groupon’s: “There are no deals in this email”.

Zo zijn er nog allerlei andere type regels die goed kunnen werken, de sleutel tot succes is variatie en het A/B testen van de verschillende onderwerpsregels.

3. Lengte

Behalve de inhoud heeft ook de lengte van je onderwerpsregels een grote invloed op de openratio. Wanneer de onderwerpsregels te lang is zal deze afgebroken worden en niet volledig leesbaar zijn, dit heeft dan weer een negatief effect op de openratio. Om je openratio hoog te houden hoort je onderwerpsregel niet meer dan 50 karakter te bevatten. Wanneer het overgrote deel van je bezoekers via mobiele apparaten e-mails opent hoort de onderwerpsregels niet meer dan 35 karakters te bevatten.

Paolo Garske
Paolo Garske
[email protected]


X