3 tips voor meer telefonische leads

En dus meer resultaat!

   

Telefonische oproepen is voor een groot aantal bedrijven een belangrijke leadgenerator. Denk aan de kapper op de hoek, de lokale sportschool maar ook accountants, advocaten en allerlei bedrijven waarbij maatwerk noodzakelijk is. In deze blog lees je 3 eenvoudige tips waarmee je meer telefonische oproepen kunt generen.

 

1. AdWords oproepextensies & call-only advertenties

Behalve kliks en vertoningen kan je met Google AdWords ook gemakkelijk telefonische oproepen genereren. Hiervoor heeft Google de oproepextensies ontwikkeld; extensies waarmee je je telefoonnummer aan advertenties kan toevoegen. Hierdoor kunnen gebruikers met één klik je bedrijf rechtsreeks vanuit jouw advertentie bellen. Verder kun je ook ervoor kiezen om call-only advertenties te activeren. Call-only advertenties tonen enkel je telefoonnummer, een korte omschrijving en een belknop.

 

2. Website call buttons

Een andere belangrijke tip is om meer telefonische leads te genereren is het toevoegen van een of meerdere website call buttons. Een call button kan bijvoorbeeld na enkele seconden of na het bekijken van specifieke pagina’s ergens op de pagina verschijnen (meestal onderaan de pagina). Door website call buttons toe te voegen maak je de weg naar een telefonische oproep een stuk laagdrempeliger.

 

3. Optimaliseer mobiele landingspagina’s

Om het maximale resultaat uit je mobiele verkeer te halen is het optimaliseren van landingspagina’s cruciaal. Het meerendeel van de telefonische oproepen wordt tegenwoordig vanuit mobiele telefoons gedaan. Om die reden is de mobiele gebruikerservaring van groot belang wanneer je meer oproepen wilt genereren. De gebruikerservaring op mobiel kun je onder andere verbeteren door de website laadtijd te versnellen, de teksten goed leesbaar te maken en software die niet geschikt is voor mobiel te vermijden.

 

Wil jij ook meer telefonische leads genereren?

Daag ons uit!

Aan de slag met marketing? Tijd voor een kennismaking!
Vul hieronder je gegevens in en wij nemen geheel vrijblijvend contact met je op.

Categorie: Conversie Optimalisatie

Tags:

Plaats een reactie