4 tips voor betere LinkedIn video advertenties

Video is een goed scorend content type op sociale media. Een video zorgt onder andere voor een hogere betrokkenheid en meer deelacties. Daarnaast geeft het algoritme van veel sociale media onder het motto: ‘video first’, voorrang aan videocontent al voordat een gebruiker überhaupt enige interesse heeft getoond. Maar geldt dit ook voor LinkedIn? Het businessplatform was lange tijd doordrenkt van tekst, artikels en infographics en introduceerde relatief laat een optie voor het plaatsen van native video’s. Toch is video niet meer weg te denken van het kanaal en scoort het goed. Volgens LinkedIn zijn gebruikers 20x meer geneigd om een bericht met een video te delen in vergelijking tot elk ander type bericht, daarnaast het platform de betrokkenheid ratio’s van gepromote video content zelfs stijgen. Het B2B kanaal greep deze gelegenheid aan om enkele videoadvertising tips weg te geven gebaseerd op 3.500 verschillende campagnes. We hebben enkele Linkedin video advertentie tips voor je op een rij gezet.

LinkedIn video advertentie tip 1: Voeg een demo en aanbieding toe

Elke dag zoeken mensen op LinkedIn informatie over diensten en producten. Demo’s die laten zien hoe een product/dienst werkt, presteren goed en zorgen voor de hoogste prestaties in video voltooiing, betrokkenheid en click-through rates.

Daarnaast blijven mensen vaker kijken tot het einde van een videoadvertentie – ongeacht de duur – om een aanbieding te zien. Advertenties met een aanbieding, promotie, of deal zorgen voor 1,2x de gemiddelde ‘video completion rate’. Verder behaalden advertenties met een aanbod in de kop behaalde een 8% hoger voltooiïngspercentage.

LinkedIn video advertentie tip 2: Animeer jouw video

Hoe oud we ook zijn! We hebben allemaal wel onze favoriete teken- of animatiefilm. Ook op LinkedIn trekken geanimeerde video advertenties de aandacht. Publiek over de hele wereld reageert positief op advertenties waarin animaties zijn verwerkt en daarbij jouw merkverhaal te vertellen of een product/dienst te demonstreren.

Advertenties met bewegende beeld hebben indrukwekkende prestatieverbeteringen in vergelijking met benchmarks. LinkedIn ziet een toename van 3% in CTR in vergelijking met de CTR benchmarks van video advertenties.

LinkedIn video advertentie tip 3: Houd audio simpel, gebruik ondertitels

Audio is een belangrijk onderdeel van een video-advertentie. Het onderzoek van LinkedIn vond een aantal belangrijke bevindingen rond audio + bijschriften. Een tip is om een enkele audiobron te gebruiken. Dat betekent ofwel een eenvoudige vertelling of een muzikale track. Multi-track audio (zoals een voice-over plus een track) zal de completion rate en engagement rate van de video verlagen. Less is more!

Een andere bevinding moedigt het gebruik van bijschriften/ondertitels in de video aan. 79% van de video’s in de LinkedIn feed worden bekeken met het geluid uit. Het weergeven van bijschriften (in dezelfde taal als de audio) kan helpen om meer sociale actie van het publiek te krijgen.

LinkedIn video advertentie Tip 4: Houd de tekst kort, voeg een CTA knop toe

Laat jouw video het werk voor je doen! Video’s met een lange beschrijving of inleidende tekst meer dan 4 tot 5 regels tonen slechtere prestatie metrics. Beperk de hoeveelheid tekst tot ongeveer 100 tot 150 tekens, zodat jouw video-advertentie de motor van de groei kan zijn. Voeg daarnaast een CTA knop toe om conversies te verhogen.

Aan de slag met LinkedIn video advertenties

Wil jij aan de slag met deze Linkedin video advertentie tips, maar weet je niet hoe? Onze social media specialisten gaan graag voor je aan de slag.

Mandy Groeneveld
Mandy Groeneveld
[email protected]


X