Contentplanning

5 redenen om vandaag nog te starten met je contentplanning

Inspirerende, creatieve content creëren is wat je doet aan de hand van een contentplanning. Maar waarom gebruik je nu een contentplanning? En wanneer start je met het maken van een contentplanning? Naast dat je structuur en regelmaat krijgt bij het gebruiken van deze planning, kun je er ook nog inhakers aan toevoegen. Hierdoor wordt jouw content anders dan anderen én dat is wat we willen! Lees snel verder en ontdek waarom je het liefst vandaag nog aan de slag moet gaan met jouw contentplanning!

  1. Met een contentplanning heb je structuur en in één oogopslag duidelijk wat er gepland staat voor de rest van de week (of maand/ jaar). Dit maakt voor jou direct inzichtelijk waar jij nog ruimte hebt om iets spontaan te posten. Maak daarom ook altijd een contentplanning voor het hele jaar en werk hem maandelijks bij met gewenste content.
  2. Het is meteen duidelijk welke content je op welk social media kanaal gaat posten! Van welke kanalen maak je gebruik? Is iedere content hier geschikt voor of maak je onderscheid tussen LinkedIn, Facebook en bijvoorbeeld Instagram? Neem al deze kanalen mee in jouw planning en zet een ‘vinkje’ bij de kanalen waarvoor de post geschikt is.
  3. Met een contentplanning ben je consistent aanwezig op jouw social media kanalen. Laat dit nu net hetgeen zijn waar de algoritmes van social media van houden! Met een contentplanning kun je hier dus perfect op inspelen.
  4. Een goede planning is het halve werk. Door van tevoren al na te denken over je content ben je veel bewuster bezig met de inhoud van je content en ga je niet posten om te posten.
  5. INHAKERS! Wie wil er nu niet uitblinken op social media met een speciale/unieke dag? Dit kun je doen door middel van in te spelen op inhakers. Denk hierbij aan de standaard feestdagen, evenementen waar je aan deelneemt, maar ook de leuke dagen zoals ‘Foute Kersttruiendag’.

Ook in 2022 staat de MijnMarketing.com Topickalender weer voor jou klaar met de leukste inhakers! Wil jij ook volgend jaar weer inspirerende content creëren? Download dan hier onze Topickalender! Hulp nodig bij het opstellen van de contentplanning? Plan een sessie met één van onze content specialisten!

Sabine Brouns
[email protected]


X