5 tips om meer lokale bezoekers te krijgen

Is het werven van klanten in je regio belangrijk voor een positief resultaat? In dat geval is het cruciaal dat je website niet alleen landelijk maar ook in de lokale zoekresultaten hoog scoort. Google schat namelijk dat 1 op de 3 zoekopdrachten een lokale intentie heeft. Concreet betekent dit dat je een hoop klanten misloopt wanneer je niet lokaal optimaliseert. Mits je de juiste acties onderneemt, kan lokale SEO zorgen voor een hoge positie in de lokale zoekresultaten en een toestroom van klanten uit je targetregio. Daarom geven we jou 5 tips om meer lokale bezoekers te trekken naar je website.

 

1.Creëer een Google Mijn Bedrijf pagina

Door een Google Mijn Bedrijf pagina aan te maken zul je direct profiteren van een betere vindbaarheid in de lokale resultaten. Vul alle gegevens in en zorg voor een aantal mooie foto’s van je bedrijf of diensten, zo zal je pagina er representatief uitzien wanneer deze in de zoekresultaten verschijnt. Verder geeft een Google Mijn Bedrijf pagina klanten de mogelijkheid om recensies te plaatsen en te lezen.

 

2. Meld je website aan bij bedrijfsgidsen

Online bedrijfsgidsen zijn onmisbaar voor een hoge score in de lokale zoekresultaten. Gratis of tegen betaling kun je je website aanmelden, inclusief contactgegevens en informatie over je dienst of product. Een aantal voorbeelden hiervan zijn https://www.telefoonboek.nl/, http://www.allebedrijvenin.nl/ en https://www.yelp.nl/.

 

3. Plaats lokale content op je website

Het lijkt misschien voor de hand liggend, maar lokale content op je website is van groot belang wanneer je lokaal wilt scoren. Gebruik lokaal gerichte zoekwoorden in je paginatitels en meta descriptions en plaats je adresgegevens op iedere pagina van je website toe. Daarbovenop dien je lokaal gerichte zoekwoorden in de teksten van je website te plaatsen.

 

4. Verzamel recensies

Zoals zojuist beschreven geeft een Google Mijn Bedrijf pagina klanten de mogelijkheid om recensies te plaatsen en te lezen. Verzamel zoveel mogelijk recensies, dit wekt niet alleen vertrouwen maar geeft ook een signaal aan Google dat mensen met je bedrijf ‘bezig zijn’.

 

5. Maak gebruik van lokale media

Last but not least, lokale media kunnen je enorm vooruit helpen. Ga op zoek naar lokale (online) kranten, weekbladen of blogs en vraag gewoon naar de mogelijkheden. Misschien mag je wel gratis een stukje over je bedrijf plaatsen!

 

Wil jij lokaal scoren?

Wil jij meer lokale bezoekers naar je website trekken? Maar weet je niet hoe? Wij hebben een team SEO specialisten die jou hier bij kunnen helpen! Interesse? Neem vrijblijvend contact op met onze specialisten.

Paolo Garske
Paolo Garske
[email protected]


X