5 tips om video toe te voegen aan jouw Social Media Marketing Mix.

Zowel Facebook als Snapchat zijn beiden goed voor biljoenen video views per dag, terwijl Youtube meldt dat wereldwijd dagelijks 1 biljoen uur aan content wordt bekeken op het social platform.

En Social video groeit alleen maar door…
Volgens het Marketing influencer bureau Media Kix: zal in 2020 online video 80% van al het internet verkeer bevatten.

Dus als ondernemer en (online) marketeer is het nu tijd om in actie te komen. Wat kun jij doen om deze trend bij te houden. Lees onze tips om video content toe te voegen aan jouw Social Media Marketing mix en start vandaag nog.

5 tips om video toe te voegen aan jouw Social Media Marketing Mix?

1. Vertel een verhaal

Wil jij jouw volgers motiveren en overtuigen? Maak dan van jouw social video een heldenverhaal.

Onderzoek gepubliceerd door de Harvard Business Review toont aan dat er een stofje genaamd oxytocine wordt aangemaakt in onze hersenen wanneer we een heldenverhaal bekijken. Wanneer de hersenen oxytocine aanmaken worden mensen meer betrouwbaar, genereus en tonen meer passie. Een emotie die voor jouw merk zeker voordelen kan opleveren.

Kies een begin, midden en einde van jouw verhaal, de setting en de uitdaging waarmee de hoofdpersoon geconfronteerd wordt. Schrijf een script en verleid het brein van jouw klanten om uiteindelijk hun hart te veroveren.

2. Kies jouw sociale kanalen

Op alle social media platformen kun je tegenwoordig video content uploaden. Alleen al voor live video heb je vandaag de dag meerdere opties. Dus op welk kanaal wil jij je focussen?
Stel jezelf de vraag, hoe kan ik met zo weinig mogelijk content een zo groot mogelijk publiek bereiken. Welke kanalen gebruikt mijn doelgroep? Is Facebook jouw main focus? Dan is Facebook live voor jou waarschijnlijk de beste optie. Heb jij een grote aanhang op Twitter? Dan is het gebruiken van Periscope wellicht een goed idee. Maak een keuze. Er zullen jaarlijks meerdere platformen bijkomen en je kunt niet op al deze platformen kwalitatief aanwezig zijn.

3. Creëer de juiste content voor het juiste kanaal

De meeste video op social media kanalen wordt aangeboden in landscape mode (horizontaal). Dat is ook hoe we bijvoorbeeld video kijken op televisie en in de bioscoop en voelt dus heel natuurlijk.

Echter verticale video is in opkomst. Je hoeft met verticale video je telefoon niet meer te draaien voor een fullscreen modus en dat heeft voor veel gebruikers een voorkeur. Op platforms als Instagram Stories en Snapchat wordt verticale video al omarmd. En ook over verticale video op Facebook klinken steeds vaker positieve geluiden. Probeer ook eens een verticale video te plaatsen op een van jouw Social Media kanalen.
Aangezien ieder Social Media kanaal een ander publiek heeft kan het verstandig zijn jouw content aan te passen per kanaal. Video’s die goed werken op Facebook, werken wellicht niet op Instagram of Twitter. En ook kanalen als Snapchat en Instagram Stories vragen vaak om een andere aanpak.

4. Wees niet bang voor live video

Wees niet bang voor live video! Het is een perfecte manier om in contact te komen met jouw klanten. Maak er gebruik van.

Je hebt geen groot marketing budget nodig om gebruik te maken van live video. Maak live video met je smartphone. Je zult misschien niet meteen een groot bereik hebben, maar experimenteer, kom in contact met je klanten en het belangrijkste, have fun!

5. Maak gebruik van een video editing tool

Iedereen kan tegenwoordig gebruik maken van de uitzendmogelijkheden van de verschillende sociale media kanalen. Van 15-jarige jongens en meiden tot multinationals iedereen laat zich online zien d.m.v. video. Maak verschil door het aanbieden van kwalitatieve content die dicht bij jezelf staat.

Zet beelden niet klakkeloos online, denk na over de inhoud en maak gebruik van een video editing tool om jouw beelden net dat beetje extra te geven. Kies voor een eenvoudige editing tool als iMovie, Windows Movie Maker of de video editor van Youtube om bijvoorbeeld ‘clips’ achter elkaar te plaatsen en titels toe te voegen aan de film.

Wil jij aan de slag met video

Wil jij aan de slag met Social Video maar weet je niet waar je moet beginnen? Wil jij professionele video content laten maken voor jouw bedrijf. MijnMarketing.com heeft professionele videoproductie in huis, evenals 360º video. Heb jij advies of hulp nodig met het maken van een video? Het team van MijnMarketing.com helpt je graag op weg.

Mandy Groeneveld
Mandy Groeneveld
[email protected]


X