5 Tips voor het maken van een bedrijfsvideo

Je wil graag laten zien dat jouw bedrijf duurzaam en maatschappelijk verantwoord te werk gaat, buitenstaanders een goede indruk geven van de sfeer op kantoor of je bent misschien wel op zoek naar nieuwe medewerkers. Hoe breng je zo’n boodschap nou eigenlijk over? Dat kan heel simpel met behulp van een bedrijfsvideo.

 

Een beeld zegt niet voor niets meer dan duizend woorden. Het trekt de aandacht, blijft hangen en inspireert. Kortom, een video is een bom van creativiteit waarmee je een ander kan overtuigen. Maar let op, een bedrijfsvideo vastleggen is moeilijker dan je denkt. Er moet van tevoren worden nagedacht over een aantal zaken die ervoor zorgen dat jouw bedrijfsvideo slaagt. Wij helpen je een handje en zetten de vijf belangrijkste tips op een rijtje:

 

 • Een goede voorbereiding is het halve werk
  Het neerzetten van een video is meer dan alleen filmen en monteren. De voorbereiding is het allerbelangrijkst. Denk daarom van tevoren goed na over welke boodschap je over wilt brengen, welke beelden er nodig zijn, wie er aan het woord komt en welke shots je wil gebruiken. Maak aan de hand hiervan een script en houdt dit als leidraad tijdens het filmen.

 

 • Kwaliteit telt
  Vergeet absoluut niet te focussen op de kwaliteit van je bedrijfsvideo. Deze video is namelijk het visitekaartje voor jouw bedrijf en geeft de eerste en belangrijkste indruk bij de doelgroep. Grijp dan ook die kans om professionaliteit uit te stralen en gebruik de juiste apparatuur, zoals een goede camera en microfoon.

 

 • Zet de toon met de juiste muziek
  Het is in de meeste gevallen niet slim om te kiezen voor een nummer waar je zelf groot fan van bent. Martin Garrix en de Rolling Stones klinken voor jou misschien als muziek in de oren, maar bij een ander misschien niet. Kies daarom voor iets neutraals. Als je video begeleid wordt door een voice-over is een rustige achtergrond melodie het best. Dat valt niet te veel op, maar geeft wel een goede invulling aan je video. Zit er geen spraak in je video? Zoek dan op websites met stockmuziek naar de het onderwerp of de doelgroep. Zo vind je altijd de juiste muziek.

 

 • Wees kort, maar krachtig
  Mensen hebben nu eenmaal een korte aandachtspanne. Zorg dat kijkers geïnteresseerd blijven door het kort en krachtig te houden. Laat alleen de dingen zien die écht belangrijk zijn voor jouw boodschap. Door kleine, onbelangrijke dingen achterwege te laten en je te richten op informatie die relevant is voor jouw doel, kun je de video makkelijk inkorten.

 

 • Creëer een bepaald gevoel
  Is het goed genoeg om alleen droge informatie te vertellen in je video of is er ook ruimte voor een grapje? Met de juiste emotie speel je in op het gevoel dat de kijker krijgt bij het zien van jouw bedrijfsvideo. Zo verklein je tevens de afstand tussen jou en de doelgroep, en heb je meer kans om de boodschap over te brengen.

 

Wil je graag een creatieve bedrijfsvideo opnemen, maar weet je niet hoe je dit zelf kunt doen? De specialisten van MijnMarketing.com staan altijd voor je klaar. Bekijk hier meer informatie over onze dienst ‘videografie’ of neem vrijblijvend contact met ons op.

About The Author

Ivo Nouwen
Ivo Nouwen
[email protected]


X