duurzaam visitekaartje

5 trends in duurzame visitekaartjes voor 2024

Alles voor duurzame connecties.

Wist jij dat 88% van de visitekaartjes binnen een week in de prullenbak belandt? Ontdek middels deze trends hoe je niet alleen het milieu spaart, maar er ook voor zorgt dat jouw visitekaartje de uitzondering wordt die wél bewaard blijft.

1. Van bamboe tot upcycled textiel

In 2024 zie je een grote verschuiving naar duurzame materialen in visitekaartjes. Denk aan gerecycled papier, bamboe en zelfs upcycled textiel. Deze materialen zijn niet alleen milieuvriendelijk, maar bieden ook een unieke textuur en gevoel, wat een memorabele indruk achterlaat.

textiel visitekaartje

2. De brug tussen print en digitaal

QR-codes kennen wij natuurlijk allemaal al, maar ben je al bekend met NFC-technologie? Door deze techniek toe te passen kan je de stapels met visitekaartjes vervangen voor één visitekaartje. Met slechts een simpele aanraking met de telefoon kan je gelijk toegang krijgen tot bijvoorbeeld je website, sociale media of online portfolio. Hierdoor maak je het voor klanten makkelijker om direct toegang te krijgen tot digitale content.

nfc visitekaartje

3. Minimalistisch ontwerp

Minimalisme blijft een terugkerende trend. In 2024 draait het om strakke lijnen, eenvoudige kleurenschema’s met de focus op essentiële informatie. Dit is niet alleen visueel aantrekkelijk, maar helpt ook om op een efficiënte en duidelijke manier informatie over te brengen.

minimalistisch visitekaartje

4. Groene verbindingen

Een opkomende trend is plantbare visitekaartjes. Deze kaartjes, gemaakt van zaadpapier, kunnen in de grond worden geplant om bloemen, kruiden of zelfs groenten te laten groeien. Dit is een creatieve manier om duurzaamheid te bevorderen en een blijvende indruk achter te laten.

duurzame visitekaartjes

5. Interactieve elementen

Een opvallende trend in 2024 is het opnemen van interactieve elementen in visitekaartjes. Denk hierbij aan visitekaartjes met draaibare elementen en uitneembare stukjes. Door het toevoegen van interactieve elementen wordt het visitekaartje bewaard. Deze zijn niet alleen uniek, maar zorgen ook voor een memorabele interactie.

Interactief Visitekaartje

Door deze trends in visitekaartjes te volgen, kun je laten zien dat je zowel milieuverantwoordelijk als vooruitstrevend bent. Deze trends bieden niet alleen de kans om je merk op een duurzame manier te presenteren, maar ook om innovatief en creatief uit de hoek te komen. 

Benieuwd naar de opties voor jou om duurzame visitekaartjes te creëren? Neem contact met ons op!

Dagny Vogely
[email protected]


X