visual

De 7 nieuwste LinkedIn-features

LinkedIn: hét sociale platform voor professionals. Om de continuïteit te waarborgen, worden er regelmatig nieuwe LinkedIn features ontwikkeld. Benieuwd naar de nieuwste features van LinkedIn? Hieronder hebben we de 7 nieuwste voor je op een rijtje gezet. 

Houd er rekening mee dat nog niet alle LinkedIn features volledig zijn uitgerold. Als dit het geval is, moet je helaas nog even geduld hebben. Maar wees gerust, andere features zijn al volledig beschikbaar!

 

Inplannen van berichten

Wil jij jouw LinkedIn-posts vooruit plannen? Dat kan nu zonder externe tools! Klik simpelweg op het klokje en plan jouw berichten in op een door jou gekozen datum en tijd. Ook als beheerder van een Company Page kun je een bericht of nieuwsbrief artikel inplannen en publiceren tot drie maanden van tevoren.

Houd er wel rekening mee dat het na het plannen niet meer mogelijk is om de inhoud van het bericht te bewerken. Maar geen zorgen, je kunt het bericht altijd opnieuw plannen of verwijderen. Momenteel is het inplannen van een bericht alleen beschikbaar op desktop en iOS.

 

Favorieten-functie in je inbox

Soms ontvang je berichten die je niet meteen kunt beantwoorden, maar wel wilt bewaren. Gelukkig kun je nu privéberichten markeren als ‘favoriet’ op LinkedIn. Zo sla je het bericht op in een aparte map en kun je het gemakkelijk terugvinden. Klik op de drie puntjes of streepjes en selecteer ‘favoriet’ om de functie te gebruiken. Op deze manier kun je al je favoriete berichten opslaan en gemakkelijk terugvinden op LinkedIn.

 

Extra zoekfilters

Wil je beter gevonden worden door andere LinkedIn-gebruikers? Maak dan gebruik van de ‘creator mode’ op LinkedIn. Voeg 5 hashtags toe aan je profiel over onderwerpen waarover je content deelt, zodat anderen je gemakkelijker kunnen vinden in de zoekmachine van LinkedIn.

Zo werkt het ook andersom: als je updates wilt zien van personen in een specifiek vakgebied, zoek dan via de zoekbalk op LinkedIn en klik op ‘plaats bijdragen over’. LinkedIn toont dan een lijst met personen die deze hashtags hebben gekoppeld aan hun profiel. Gebruik deze feature om jezelf te promoten en je netwerk te vergroten.

 

Tekstopmaak aanpassen

Met de nieuwe functie van LinkedIn kun je nu eenvoudig de tekst in je post vetgedrukt maken, zonder de hulp van een aparte tool. Druk simpelweg op ‘Command + B’ of ‘Control + B’ en typ de gewenste tekst. Vetgedrukte tekst trekt de aandacht van lezers sneller, maar het wordt niet gelezen door readers voor visueel gehandicapten en kan ook problemen veroorzaken met SEO.

Gelukkig is er een oplossing om ervoor te zorgen dat je post nog steeds goed vindbaar blijft voor zoekmachines. Herhaal simpelweg de woorden die je vetgedrukt hebt gemaakt in de tekst. Op deze manier blijft je post goed vindbaar voor iedereen. Maak gebruik van deze handige functie op LinkedIn om je berichten op te laten vallen.

 

Nieuwe contentrubriek

Binnenkort introduceert LinkedIn een nieuwe en handige feature. Al je activiteiten, zoals video's en artikelen, worden netjes georganiseerd in aparte blokken. Hierdoor kunnen bezoekers van je LinkedIn-profiel eenvoudig kiezen wat ze willen zien en ziet het geheel er visueler en aantrekkelijker uit. Dit zorgt voor een betere gebruikerservaring.

Een ander belangrijk aspect van deze nieuwe functie is dat de nieuwsbrief in de creator modus een prominentere plek krijgt. Dit maakt het voor je volgers nog makkelijker om zich aan te melden voor je nieuwsbrief en op de hoogte te blijven van je updates. Profiteer van deze nieuwe functie en zorg ervoor dat je LinkedIn-profiel er nog aantrekkelijker uitziet.

 

Pagina’s volgen vanuit je eigen pagina

Het is nu mogelijk om vanuit je Company Page andere pagina’s te volgen. Dit is handig om andere bedrijven te volgen en de interactie met hen op te zoeken.

 

ChatGPT

LinkedIn test momenteel een AI-tool die tekstsuggesties biedt voor het profiel van gebruikers. Met behulp van de belangrijkste vaardigheden en werkervaringen schrijft de ‘profieltool’ de tekst voor de Info- en kopregel-secties. De tool houdt ook rekening met je eigen schrijfstijl.

Hoewel de tool handig kan zijn, is het toch aan te raden om je samenvatting zelf te schrijven. Door te laten zien wie je bent, waarom je doet wat je doet en hoe je anderen kunt helpen, maak je een sterke indruk op LinkedIn.

Chiara Geurts
Chiara Geurts
[email protected]


X