Adverteren op Spotify

Spotify heeft in Nederland 5,2 miljoen leden. Hiervan maken 2,3 miljoen mensen gebruik van de onbetaalde versie, waar adverteren mogelijk is! Wereldwijd telt Spotify zo’n 270 miljoen leden waarvan 124 miljoen betaalde abonnees. Kortom, adverteren op Spotify is tegenwoordig een echte must! 

Spotify beschikt over een uitgebreide targeting database. Los van de ‘bekende’ targeting segmenten, zoals regio, taal en geslacht, kun je ook targeten op:

  • Interesse-categorieën (educatie, reizen, fitness)
  • Real-time context-categorieën (chill, party, gaming)
  • Genre-categorieën (hiphop, jazz, latin)
  • Luisteraars van bepaalde podcasts & afspeellijsten

 

De bekendste methode om op Spotify te adverteren is door middel van een audiofragment. De 2,3 miljoen Nederlandse gebruikers die gebruik maken van de onbetaalde Spotify variant horen om de twee nummers een audio reclame. De maximale lengte van dit audiofragment is 30 seconde en er mag een afbeelding met een korte CTA (call to action) worden bijgevoegd. Je kan het audiofragment laten maken door Spotify of je kan hem zelf inspreken.

Adverteren op Spotify

Andere advertentiemogelijkheden zijn:

Homepage take over

Een grote statische visuele advertentie op de voorpagina van Spotify. Deze blijft 24 uur staan.

Leaderboard

Een banner op de voorpagina die 30 seconde zichtbaar is.

Sponsored playlist

Neem een hele playlist over. De omslagfoto van de playlist is dan voor jouw merk en tussen de nummers in de playlist komt alleen jouw reclame.

Overlay advertentie

Wanneer de gebruiker even niet actief is geweest en dan weer terugkeert naar Spotify verschijnt deze ad. Hij verdwijnt pas als je er interactie mee hebt, op het X’je drukt of vanzelf na 30 seconden.

Gesponsorde sessies

Hier geef je de luisteraar de optie om 30 minuten reclame vrij muziek te luisteren als ze je video bekijken.

Organiseer je een evenement voor Jazz liefhebbers? Dan bereik je met een Spotify campagne gegarandeerd de juiste doelgroep wanneer je op een Jazz afspeellijst target! Of target die vette cardio-afspeellijst met je sportkleding bedrijf!

Wil je meer weten over de mogelijkheden wat betreft Spotify advertising? Bel of mail ons en we zetten samen een te gekke Spotify campagne op! Let’s rock and roll!

Ps. Wist je dat MijnMarketing.com een eigen MM Spotify lijst heeft? Een lijst met maar liefst 360 nummers! Check ‘ m hier.

Anna Schrander
[email protected]


X