giveaway ideeën

Alsjeblieft, een cadeautje!

Kies voor iets creatiefs dat bij je onderneming past

Het bedenken van de juiste giveaway voor je onderneming is een uitdaging. Zeker wanneer je geen enorm budget aan een relatiegeschenk wilt spenderen, maar wel graag een smashing indruk van jouw bedrijf achter wenst te laten. Want laten we eerlijk zijn, een pen is handig maar niet bijster origineel! Het geven van een relatiegeschenk kan eigenlijk op heel veel verschillende momenten: tijdens een verjaardag, jubileum, evenement of natuurlijk tijdens de feestdagen. Maar wist jij dat er het hele jaar door ook andere manieren zijn om klanten aan je te binden?

Giveaway

Een cadeautje geven doet het altijd goed. Zeker als er tijd en moeite is gestoken in het uitzoeken van de gift, daar scoor je immers uiteindelijk de credits mee! Houd bij het uitzoeken van een cadeau goed rekening met je doelgroep, zodat je een passend cadeau geeft. Hoe zou je dit kunnen doen? Allereerst, neem er de tijd voor. Visualiseer de kenmerken van je bedrijf. Denk aan een hoveniersbedrijf met mooi verpakte plantzaadjes als giveaway of een navigatiebedrijf dat een kompas weggeeft, een ijskrabber door de autoruitenleverancier of een paspoorthoesje van het reisbureau. Een gepersonaliseerd cadeau, met bijvoorbeeld een naam of logo erop, kan net even voor dat beetje extra betrokkenheid zorgen.

Redeneren vanuit je ontvanger kan helpen om een leuk geschenk te bedenken. Zo is de kans groot dat techneuten een gadget met technische snufjes waarderen. Buitensporters hebben mogelijk meer aan een reflecterende armband of een hoofdlampje. Als jij je klanten en hun interesses goed kent, kan dat een mooi idee voor een giveaway opleveren. Is dat niet het geval? Dan kan de klant vast een cadeautje waarderen dat zijn of haar werkomgeving opleukt. Denk aan een dartbord, snoeppot of een gepersonaliseerde kalender.

Heb je eenmaal een geschenk uitgezocht? Zorg er dan voor dat je duidelijk maakt dat het product bij jouw bedrijf hoort. Dit kan logischerwijs door je logo aan te brengen, maar mogelijk ook door het geschenk in de huiskleuren van je bedrijf te laten maken. Als het even kan, ga dan nog een stapje verder. Geef een originele giveaway met een achterliggende gedachte zoals:
een anti-stress gloeilamp (voor goede ideeën), bloembollen voor de groeiende samenwerking of een voetbal voor de winnende goal.

Zit je nog steeds met je handen in het haar? Hierbij onze top 10 giveaways:

  1. Paraplu
  2. Mok
  3. Waterflesje
  4. Powerbank
  5. A5 notitieboekje
  6. Pepermuntjes/ mintblikje
  7. Keycord (met oplaadkabel)
  8. Anti-stress gloeilamp (voor goede ideeën)
  9. Bloembol (groeiende samenwerking)
  10. Voetbal (voor de winnende goal)

 

Zayna Bartels
Zayna Bartels
[email protected]


X