Ben jij al klaar voor Magento 2?

Magento 1 stopt!

Vanaf 1 Juni 2020 is magento 1 gestopt met het ondersteunen van webshops in Nederland.

Maar geen zorgen, na Magento 1 is er… Magento 2. Dan zou je zeggen, we stappen gemakkelijk over. Echter is dit niet zo makkelijk. Het is dus de uitgelezen kans om kritisch naar je webshop te kijken en opnieuw te starten. Verbeter je webshop en bereid je voor op de toekomst, zodat je weer helemaal up-to-date bent. Het ombouwen van je bestaande webshop kan wel, maar is erg kostbaar.

Magento 2

Magento 2 is is de nieuwste versie van het Magento e-commerce platform en is er ook al een tijdje. Naast de functionaliteiten van Magento 1, kom je bij Magento 2 allerlei nieuwe features tegen. Overweeg je de overstap naar Magento 2? Dan moet je rekening houden met het bouwen van een nieuwe webshop. Echter is veel data vanuit jouw huidige Magento versie 1,6 of hoger prima over te zetten. Er hangen gelukkig meer voordelen aan Magento 2 dan nadelen. Magento 2 is veiliger, heeft een betere schaalbaarheid, is gebruiksvriendelijker en stukken sneller. Een voorwaarde voor de snelheid is natuurlijk wel dat de hosting op orde moet zijn.

In de beginfase kende Magento 2 meerdere problemen waar vele last van hadden. Door de ontwikkelingen binnen Magento 2.3 zijn de meeste kinderziektes het relatief jonge Magento 2 opgelost. Dit resulteert in een stabiele interface, verbeterde snelheid, is het gebaseerd op mobiel en is de beveiliging verbeterd.

Succesvolle overstap

Een overstap naar Magento 2 is op den duur onvermijdelijk als je wilt blijven innoveren. Het betekent meer dan alleen een update van de oude omgeving. Een goed aanvalsplan is dus zeker essentieel bij de overgang naar Magento 2. Denk hierbij aan een nieuw design, extensies, hosting en migratietools. Wacht dus zeker niet te lang met een overstap. Het is een traject waar tijd voor nodig is waarbij je niet op een bepaald moment noodgedwongen moet overstappen.

Het kost wat maar dan heb je wel wat! Magento 2 is zeker een waardige vervanger van Magento 1. Wil je meer weten over Magento 2? Of hulp nodig bij de overstap? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op!

Rick Snackers
Rick Snackers
[email protected]


X