Boost je Facebook marketing met de Facebook pixel

Get your Pixel perfect!

Je kent het wel! Je neemt een kijkje op een website over vakanties naar Thailand, checkt de website van je favoriete sneaker merk of bent op zoek naar een auto. Even later scroll je door je Facebook tijdlijn en dan blijkt dat deze zich langzaam heeft gevuld met Thaise witte stranden, de nieuwste Nike Air Max en mooie BMW’s. Hoe doen die bedrijven dat toch? De verleiding wordt moeilijk om te weerstaan. De kans is groot dat jij als potentiële klant nogmaals een bezoek brengt aan de website en uiteindelijk overgaat tot een koop.

Het antwoord ligt verborgen in de Facebook-pixel. De Facebook-pixel is een stukje JavaScript-code voor je website waarmee je doelgroepen voor je advertentiecampagnes kunt meten, optimaliseren en ontwikkelen. Met de Facebook-pixel kun je de acties die mensen vanaf verschillende apparaten op je website uitvoeren, gebruiken om effectievere Facebook-advertentiecampagnes te maken. De Facebook pixel ’tracked’ iedereen die jouw site bezoekt, of ze nu afkomstig zijn uit organische zoekresultaten, betaald of direct verkeer. Hierdoor kan retagering via Facebook al jouw marketingactiviteiten vanuit andere platforms versterken. Maar hoe gebruik je de Facebook pixel om eenvoudig een re-targeting strategie uit te voeren?

Wij hebben een aantal eenvoudige hacks voor je op een rij gezet.

1. Website bezoekers targeten

Facebook advertentie campagnes zijn een goede manier om klanten naar je website te trekken. Maar dat wil niet zeggen dat deze klanten onmiddellijk iets kopen. Daarom is het belangrijk om website bezoekers een 2de of 3de keer naar je website te trekken.

Kies jouw custom audience aan de hand van het aantal website bezoekers. Heb je genoeg verkeer om mensen die alleen een specifieke pagina hebben bezocht te re-targeten? Of kies jij voor algemene website bezoekers of bezoekers van meerdere pagina’s? Via de functie aangepaste doelgroepen maak jij eenvoudig een doelgroep van website verkeer.

Je kunt een custom audience maken door een lijst te creeëren met mensen die jouw website of specifieke onderdelen van je website bezoeken. Wanneer je doelgroep klaar is, start je je campagne.

2. Re-target diegene die niet tot actie overgaat

Veel mensen zullen je landingspagina bezoeken zonder over te gaan op actie. Wil je deze mensen alsnog bereiken dan kan een van deze old skool marketing trucs dat duwtje in de rug zijn die ze nodig hebben.

Creëer schaarste

Mensen hechten waarden aan producten en diensten die schaars zijn. Gebruik zinnen als; op = op, vol = vol, of nog maar 20 tickets beschikbaar om de laatste bezoekers van je website te overtuigen van een aankoop.

Creëer urgentie

Urgentie is een van de meest sterke psychologische triggers die je kunt gebruiken om jouw conversie een boost te geven. Door urgentie denken met minder lang na over een aankoop en gaan sneller over tot actie. Denk bijvoorbeeld aan early-bird tickets die slechts een korte periode worden aangeboden.

Social Proof

Social proof is een psychologisch element waarbij mensen beslissingen maken gebaseerd op andermans beslissingen. ‘Als zoveel mensen het doen, dan moet het wel goed zijn’. Een eenvoudige marketing techniek om potentiële klanten dat extra zetje te geven.

3. Upselling en back-end aanbiedingen

Met hulp van de Facebook Pixel kun je eenvoudig ‘Custom Audiences’ creëren van klanten die zich op een bepaalde plek in de sales funnel bevinden, zodat je hen de juiste advertenties kunt tonen.

Het principe is eenvoudig:
– Wanneer prospects je website bezoeken worden ze onderdeel van je ‘Custom Audience’ en wordt hen een advertentie getoond van het product
– Wanneer je prospect klant is geworden worden up-sell advertenties getoond.
– Wanneer je klant een ‘up-sell’ heeft gekocht worden back-end aanbiedingen getoond, en zo verder.

Een soortgelijk dynamische ‘custome audience’ zet je eenvoudig op door audiences te definiëren aan de hand van een thank you page of confirmation page.

Aan de slag!

Wil jij de Facebook Pixel inzetten voor jouw onderneming, maar weet je (nog) niet waar te beginnen! Neem dan vrijblijvend contact op met onze Social Media Marketeers. Zij helpen je graag op weg.

Mandy Groeneveld
Mandy Groeneveld
[email protected]


X