Consistentie: een must voor jouw socials!

Als social marketeer ben je waarschijnlijk dagelijks, dan al niet wekelijks, bezig met het bedenken van de beste content voor je social kanalen. “Ik post elke woensdag en vrijdag om 11:00 uur” is bijvoorbeeld een kreet die we menig online marketeer meermaals horen zeggen. Vaste tijden creëren inderdaad consistentie, maar waar zijn deze tijden eigenlijk op gebaseerd? 

Hoe weet je nou precies wanneer je volgers online zijn zodat je hierop in kan spelen? Er zijn talloze onderzoeken gedaan naar de beste tijden om op verschillende kanalen te posten. Natuurlijk is dit voor elke branche, zelfs voor elk bedrijf, anders. Iedere organisatie beschikt over zijn eigen doelgroep. Het beste advies wat we je mee kunnen geven is: raadpleeg de statistieken van je social accounts op verschillende kanalen. Zo kom je erachter wanneer jouw volgers online zijn.

Bekijk hieronder de gemiddeldes van Nederland:

KanaalBeste interactie – dagBeste interactie – tijdBeste bereik – tijd
InstagramWoensdag17:0021:00
FacebookWoensdag18:0015:00
LinkedInDonderdag09:0013:00
TwitterWoensdag21:0021:00
YouTubeZondag17:0012:00

 

Nou, we zijn al flink wat praktische info rijker. Nu komt het ons alleen niet altijd uit om precies op de juiste tijden te posten. Gelukkig is hierover nagedacht en zijn er verschillende tools ontwikkeld die je kunnen helpen om posts op het juiste tijdstip in te plannen.

Facebook creator studio
Koppel alle accounts aan de creator studio en start met het inplannen van je Instagram en Facebook posts. Naast het inplannen van content is het ook mogelijk de statistieken van je volgers en individuele posts te bekijken.

Facebook Business Suite
Ben jij ook helemaal klaar met het limiet van vijf Instagram accounts op de Instagram applicatie? Facebook komt ein-de-lijk met een beter alternatief: de Business Suite! Je Facebook en Instagram account worden hier d.m.v. een 360º aanpak aangepakt en zijn ondergebracht in één app.

Externe partijen
Naast de ‘native’ accounts bestaan er verschillende partijen die de mogelijkheid bieden berichten op diverse kanalen in te plannen. Het handige aan deze tool is dat verschillende social media kanalen in een overzicht ondergebracht kunnen worden.

YouTube
Ook YouTube beschikt over de mogelijkheid om een bericht in te plannen of direct te publiceren. Maak hier dan ook slim gebruik van!

Dus, consistentie aanbrengen in je posts is zeer belangrijk. Het optimaliseert je bereik en het vergroot je engagement op de verschillende kanalen. Zorg er daarom voor dat je altijd goed onderzoek doet naar wanneer je volgers nu eigenlijk online zijn. Geef jij jouw social beheer liever uit handen? Ook dat kan! Neem gerust vrijblijvend contact met ons op, dan gaan onze social marketeers voor je aan de slag.

Fenna Langeslag
Fenna Langeslag
[email protected]


X