Cross-device remarketing

Cross-device remarketing

Consumenten maken in het algemeen gebruik van meerdere apparaten tijdens het proces van een aankoop. Gedurende dit proces wil je als adverteerder je doelgroep zo vaak mogelijk bereiken met de juiste informatie. Om dit over verschillende apparaten mogelijk te maken heeft Google AdWords cross-device remarketing geïntroduceerd. In het verleden kon je gebruikers alleen retargeten op het apparaat waarop ze eerder de website hadden bezocht. Als een gebruiker via een smartphone een website bezocht dan kon deze alleen geretarget worden op dezelfde smartphone, niet op zijn of haar desktop of tablet. Door het gebrek aan een cross-device retargeting functie misten adverteerders dus essentiële contactmomenten.

 

De voordelen

Met deze vorm van marketing kun je gebruikers volgen en bereiken over verschillende apparaten. Hierdoor zul je als adverteerder veel leren over de customer journey van je gebruiker. Daarbovenop stijgt niet alleen het bereik van remarketingcampagnes, marketeers krijgen ook meer controle over de contactfrequentie van een remarketingcampagne. De verwachting is dat deze ontwikkeling uiteindelijk zal zorgen voor een hogere conversie en ROI van remarketingcampagnes.

 

Hoe waardevol is cross-device remarketing?

Google AdWords maakt gebruikt van de inloggegevens van gebruikers om het retargeten van verschillende apparaten mogelijk te maken. In feite betekent dit dat men alleen ingelogde gebruikers kan targeten met cross-device remarketing campagnes. Om die reden is de echte waarde van cross-device remarketing nog onduidelijkheid. Hoeveel gebruikers zullen daadwerkelijk met hetzelfde Google account op verschillende apparaten ingelogd zijn? Only time will tell…

 

Wil jij meer weten over cross-device remarketing of Google AdWords in het algemeen? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze SEA specialisten!

Paolo Garske
Paolo Garske
[email protected]


X