De beste thuiswerktips

Thuiswerken, je houdt ervan of je haat het. De thuiswerk memes, selfies en bingo kaarten vliegen ons om de oren en het enige wat we kunnen is nieuwe maatregelen afwachten. Tot die tijd moeten we roeien met de riemen die we hebben. Zonder fysiek overleg met collega’s, momentjes bij het koffiezetapparaat en vrijdag middag borrels missen we stiekem allemaal toch wel een stukje van ons sociale leven. Hoe houd je toch korte lijntjes met collega’s? We geven je een aantal handige tips:

  1. Daily meetings

Juist nu is het extra belangrijk om elke ochtend even kort met je team te overleggen. Waar ben je mee bezig, wat heb je gister gedaan en waar kan je eventueel bijspringen. Op deze manier blijf je toch online op de hoogte van alle werkzaamheden, activiteiten en actualiteiten binnen je team.

  1. Projectmanagement software

Een projectmanagement software als Office 365, Podio of Trello is onmisbaar in het thuiswerkproces. Op deze manier worden deadlines met het leven bewaakt en worden uren netjes geregistreerd. Zo zie je precies of er nog plek is in je eigen planning en in die van je collega’s en zorg je dat alle afspraken nagekomen worden.

  1. Bereikbaarheid

Heel simpel, maar super essentieel. Zorg dat je telefoon van de “niet storen stand” af is, altijd opgeladen is, en het geluid aanstaat. Je wilt natuurlijk te allen tijde bereikbaar zijn voor klanten en collega’s.

  1. Samenwerken

Normaal gesproken staat samenwerken gelijk aan gezamenlijk overleggen en samen plannen met doelen opstellen. Nu we niet meer met z’n allen rond de tafel kunnen zitten moet ook dit op afstand uitvoerbaar gemaakt worden. In programma’s als Dropbox, Office365 en Google docs is het heel makkelijk om tegelijk in een document samen te werken.

  1. Koffiemomenten

Ook deze momentjes moeten we niet laten schieten. Even bijpraten van het weekend, frustraties uiten of lekker over de koetjes en kalfjes praten, dingen die we dagelijks op kantoor doen maar nu iets moeilijker verlopen. Plan eens in de 2 dagen een “koffietijd momentje” van tien minuutjes in. Zo blijft je team aan elkaar verbonden en ontstaan de mooiste “spontane” ideeën.

Dus, wil jij het beste halen uit je thuiswerk periode en in nauw contact blijven staan met je team? Zorg er dan voor dat je elke dag even kort overlegt, optimaal gebruik maakt van projectmanagement software, altijd bereikbaar bent, samen tegelijk in documenten kan werken en de tijd neemt voor een koffiemomentje. Succes gegarandeerd!

Fenna Langeslag
Fenna Langeslag
[email protected]


X