content trends 2023

Dé content trends van 2023

Het is weer zover: het nieuwe jaar is alweer aangebroken! De oliebollen zijn net achter de kiezen en als je je ogen dicht doet kun je de glühwein nog ruiken, maar toch is het moment al aangebroken om vooruit te blikken. Want wat zijn de content trends van 2023 waar we ons op moeten focussen? En wat zijn al bestaande uitingen die we zéker niet uit het oog moeten verliezen? We nemen je mee langs alle belangrijke zaken die handig zijn om te weten voor 2023.

 

Purpose driven content

Consumenten vinden het steeds belangrijker dat de content die ze tot zich nemen, ook ergens toe doet. Geëntertaind worden door content is lange tijd genoeg geweest, maar dat is het niet meer. Men wil en verwacht dat bedrijven betekenisvolle acties ondernemen. Authentieke content, met een redenering en een einddoel. Als bedrijf liggen hier dus ook grote kansen om iets goeds te doen met de content die je eruit stuurt. Zorg dus dat de ‘waarom’ van de uitingen en posts goed vaststaat voordat je ze plaatst.

 

Podcasts: hot en happening

We hebben er allemaal wel eens eentje aangeklikt: een podcast. De perfecte uitvinding voor de tijd waar we in leven, want je kan terwijl je lekker bezig bent, tóch geëntertaind worden met een onderwerp wat jou aan het hart gaat. Denk aan podcasts over crimes en digitale technologie, maar ook online marketing, strategieën en ondernemen. Deze trend zal in 2023 zeker doorpakken. Het is een medium wat hier is om te blijven voor de komende tijd.

 

Korte video’s

Tiktok, Instagram Reel, Facebook Stories, Snapchat… Video’s zijn al jarenlang dé manier om marketing beeldend te maken en door deze platforms blijft de nadruk sterk liggen op korte video’s. In korte tijd zoveel mogelijk kunnen zien is iets wat steeds populairder wordt en zeker doortrekt naar het nieuwe jaar.

 

AR&VR

AR (Augmented Reality) en VR (Virtual Reality) zijn beide een paar van de snelst groeiende content marketing trends. Het zijn programma’s die mensen onderdompelen in een complete 360° wereld. Naast dat het veel gebruikt wordt voor games, is het ook de manier om de consument een volledig nieuwe ervaring te geven op het gebied van het uitproberen en kopen van producten. Er worden vele ontwikkelingen gedaan op dit gebied. De verwachtingen zijn dat in 2023 hiermee de slag naar marketing nog groter gemaakt zal worden.

 

Consistency is en blijft key

Bijna niets is belangrijker voor consumenten dan het ervan uit kunnen gaan dat de content die ze leuk vinden, consistent blijft terugkomen. Als je eenmaal een klant fan hebt gemaakt van jouw bedrijf, is het daarom hét moment om door te pakken. We hebben het hier natuurlijk niet per se over iedere dag, maar wel dat je geregeld uitingen plaatst. Gelukkig is qua uitingen de keuze reuze om in te zetten: denk ook eens aan een blog die nog altijd super populair zijn, of deel een leuke editorial. Genoeg om uit te kiezen om jou én de consument blij mee te maken!

Chiara Geurts
Chiara Geurts
[email protected]


X