Verduurzamen en klantwaarde verhogen

De horeca is aan zet: Verduurzamen en tegelijkertijd de klantwaarde verhogen

Strengere wetgeving is nooit leuk, maar dit geeft soms wel de gelegenheid om helemaal om te denken. Het onlangs ingegaan verbod op kosteloze wegwerp bekers en bakjes is de aangewezen kans om te verduurzamen, maar tegelijkertijd ook om de connectie met jouw gasten te verbeteren. Verduurzamen en direct de klantwaarde verhogen. Maak van de nood een deugd en verbeter jouw klantreis met een paar kleine aanpassingen in je proces. Hiermee voldoe je direct aan de nieuwe wetgeving terwijl je tegelijkertijd de klantwaarde kunt verhogen. Win-win!

De nieuwe wetgeving in een notendop

Per 1 juli 2023 heeft er een grote verandering plaatsgevonden die invloed heeft op veel ondernemers én consumenten. Daarmee wordt het gebruik van de met koffie, ijs of friet gevulde disposables die jarenlang over de toonbank vlogen stevig gedemotiveerd. Je mag ze nog aanbieden, maar bent verplicht om hier een toeslag voor te vragen. We kennen dit principe al van de plastic draagtas bij de supermarkt, die mag al een tijdje niet meer kosteloos worden aangeboden. Nu gaan ook bij de horecaconsumenten moeten bijbetalen voor wegwerpverpakkingen waar plastic in verwerkt zit. Een andere, veel duurzamere, oplossing is het verstrekken van herbruikbare bakjes en bekers. Dit brengt een aantal uitdagingen met zich mee in het proces voor jou als ondernemer, maar biedt ook kansen om jouw naam meer onder de aandacht te brengen en herhaalverkoop te stimuleren.

Doe maar duurzaam: jouw eigen gepersonaliseerde herbruikbare take away bekers en bakjes

Als horecaondernemer ben je je ongetwijfeld bewust van de steeds grotere vraag naar duurzaamheid en milieuvriendelijke oplossingen. Zet in op gepersonaliseerde herbruikbare take away benodigdheden! Een frietbakje of koffiebeker is meer dan een middel om iets ‘op ’t vuistje’ mee te nemen. Pak je ’t slim aan, dan kan dit ook fungeren als een uniek marketingmiddel. Bijvoorbeeld: wanneer je als snackbar een herbruikbaar frietenbakje aanbiedt, dan komt jouw klant volgende week terug met dat bakje om hem te vullen (of kosteloos om te ruilen naar een nieuw bakje). Zet ook nog eens jouw logo op het bakje en je realiseert een sterkere klantrelatie. Want zeg nou zelf, wanneer jij gewend bent om elke vrijdagavond je frietje bij de snackbar op te halen met jouw herbruikbare bakje, zul je ook minder snel naar een andere snackbar gaan. Duurzamer én bewuster tegelijk. Dit geldt hetzelfde voor de bakjes bij het Chinees restaurant, de koffiebekers van de coffeeshop of de cups van de ijssalon. Gebruik jij wegwerpverpakkingen voor je take-away? Denk dan eens breder over de mogelijkheden. In een handomdraai maak je met je eigen materialen een persoonlijk statiegeldsysteem.

Hoe doet McDonalds dit?

Neem bijvoorbeeld McDonalds, die al snel inspeelde op de nieuwe wetgeving. Door eenmalig een extra bijdrage te doen, heeft de klant een fraaie én handige beker. De volgende keer dat hij of zij McDonalds bezoekt wordt deze gewoon gevuld. Dat scheelt centjes én afval op straat. En McDonalds beland ook met zijn merk standaard in de auto of in het keukenkastje.

Mc Donalds bestelscherm - Verduurzamen en klantwaarde verhogen

MijnMarketing.com denkt graag met je mee over de mogelijkheden! Van hamburgerbakjes tot gebaksdozen en van bekers tot vetvrij wikkelpapier: vrijwel alle denkbare benodigdheden voorzien wij van een gepersonaliseerde opdruk. Zo wordt de overstap van single use naar herbruikbaar geen hoofdpijndossier, maar een vlekkeloos proces met hogere klantwaarde.

Communicatie naar gasten

Ook je gasten moeten even wennen aan die nieuwe regels. Daarom denken we ook mee over manieren waarop je de nieuwe prijzen en producten naar hen kunt communiceren. Zo maakten we voor Smaakmakerij Botterweck in Valkenburg uitingen die in één oogopslag duidelijk maakt wat er veranderd is. Voor meer informatie kunnen klanten de QR-code scannen.

Botterweck landingspagina
Botterweck Banner

Mogen we jou helpen?

Je leest het: er is van alles mogelijk! Ben je benieuwd hoe we jou kunnen ondersteunen bij de shift van single use naar herbruikbaar? Verduurzamen en tegelijkertijd de klantwaarde verhogen mét alle communicatie daaromheen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Maxime Paulis
Maxime Paulis
[email protected]


X