360° Marketing Model

De kracht van het 360° Marketing Model

Marketing is enorm veelzijdig. Van een website tot drukwerk en van een online video campagne tot een klantevent, hoe houd je overzicht over alle mogelijkheden binnen marketing? Hiervoor ontwikkelde MijnMarketing.com het 360° Marketing Model. Dit model maakt alle specialisaties en onderdelen van marketing inzichtelijk. Maar waarom is dit model zo succesvol? Waar zit exact de kracht? Dat leggen we je graag uit in deze blog.

Naadloze verbinding

Zoals veel ondernemers, managers en marketing medewerkers weten, dienen de strategische, tactische en operationele plannen op elkaar afgestemd te zijn. Een naadloze verbinding tussen deze lagen en heldere opzet zorgen voor succesvolle marketing. Net zo belangrijk is de afstemming en verbinding tussen de verschillende specialismen, kanalen en onderdelen van marketing. Niet werken op eilandjes, creëren van silo’s of losse opdrachtgevers. Nee, 1 team met alle relevante specialisten bij elkaar aan tafel, dat zorgt voor synergie. Niet alleen wordt daarmee de efficiëntie en effectiviteit hoger, ook zorgt dit voor minder ruis en verloren informatie tussen partijen en medewerkers. We schetsen een voorbeeld.

Stel je wilt een video campagne lanceren. Dan zijn er natuurlijk meer dan voldoende bekwame videografen die professionele video’s kunnen opleveren. Ook zijn er minimaal net zo veel bureaus die een online campagne kunnen opzetten. Maar hoe haal je hier nu het meeste uit? Bij MijnMarketing.com adviseren we aan de hand van het 360 graden Marketing Model om met zoveel mogelijk specialisten binnen 1 team en onder 1 dak te werken. In dit voorbeeld kan de videograaf direct met de Marketing Manager en Social Media Marketeer overleggen wat het doel en de inhoud van de video moet zijn. De Copywriter kijkt mee en schrijft een pakkende tekst. Vervolgens schuift de Webdeveloper aan zodat de video direct op de website geplaatst wordt. Een leuk organisch social media bericht en nieuwsbrief om de volgers te attenderen? Direct geregeld door de specialisten natuurlijk! Maar ook een online brochure met een referentie naar de video, een aparte landingspagina, campagne via Google, noem het maar op. Alle specialisten in 1 team en onder 1 dak zorgt ervoor dat er synergie ontstaat.

 

Onderdelen van marketing bewaken

Het 360° Marketing Model stelt je in staat om het overzicht van de onderdelen van marketing te bewaken. Op deze manier is het model waardevol om te achterhalen bij welke partijen, medewerkers en afdelingen het werk ligt. Des te meer deze managers en specialisten bij elkaar in 1 team zitten, des te effectiever en efficiënter er gewerkt wordt.

Robby Lemmens
Robby Lemmens
[email protected]


X