google ads optimalisatie

De kracht van optimalisatie in Google Ads

Eerder schreven we al hoe je een Google Display campagne maakt. Een logische follow-up is het optimaliseren van de campagne. Zo haal je alles uit je budget en laat je geen kansen liggen. Meer bereik en impact binnen hetzelfde budget. Hoe? Blijf lezen!

Afhankelijk van de grootte van je campagne kan je na een paar dagen of een week gaan optimaliseren. Bekijk de data die je hebt verzameld en analyseer deze. Het is erg belangrijk om bij het analyseren van de data goed na te denken of deze in lijn is met de strategie en het doel van de campagne.

Google Ads geeft zelf ook aanbevelingen en deze zijn zeker de moeite waard om te bekijken en in overweging te nemen. Ik raad je wel aan om deze niet blind door te voeren. Denk bij elke aanbeveling aan je marketingstrategie en of deze op dezelfde lijn zit. Als een aanbeveling niet in lijn is met je strategie, wijs deze dan af.

Google Ads aanbevelingen werkt op basis van machine learning. De advertenties worden geanalyseerd en variaties om te optimaliseren worden weer gegeven. Door het afwijzen van bepaalde variaties leert Google welke aanbevelingen wel of niet gepresenteerd worden. De aanbevelingen worden dus in de loop der tijd kwalitatief beter.

Tip 1. Neem eens een diepe duik in de targeting van je campagne.

Wat vertelt de data je? Hoe presteren je zoekwoorden? Waar presteert de campagne het beste: desktop, tablet of mobiel? Kan je meer specifiek op een bepaald gebied gaan targeten of zie je dat het verstandiger is om het gebied te vergroten? En, zie je dat er een grote piek is tussen 09:00 en 14:00? Stel je campagne hier dan op in.

Tip 2. Varieer met de advertentie uitingen. Durf op te vallen!

Gebruik pakkende koppen in de advertentie. Doe onderzoek naar wat je concurrent doet en kies net een andere aanpak. Maak gebruik van extensies. Zorg dat je lopende aanbiedingen of acties toevoegt aan je uiting. Lees je in over alle mogelijkheden en maak er een kunstwerk van!

Tip 3. De landingspagina

Het is je gelukt! Er is geklikt op de advertentie! Al je bloed, zweet en tranen hebben zich beloond. Maar als je landingspagina eruitziet alsof deze niet meer is geüpdate sinds 1992 dan heb je voor niks alle moeite gedaan. Besteed dus net zoveel aandacht of misschien wel meer aandacht aan de kwaliteit van je landingspagina.

Heb je net woorden gelezen die je nog nooit in je leven hebt gezien en zit dit je enorm dwars? Neem dan contact op en ik licht het graag toe!

Anna Schrander
[email protected]


X