De nieuwste app Clubhouse, heb jij al een invite mogen ontvangen?

Heb jij ‘m al gedownload en al toegang gekregen via iemand tot de allernieuwste app Clubhouse? Zodra je toegang hebt kunt je met de app Clubhouse jezelf toevoegen aan gesprekken van anderen! Zo connect jij met mensen wereldwijd, die misschien dezelfde interesses hebben of waarvan je kunt leren! Voor Clubhouse hoef je weinig te kunnen. Je hoeft alleen maar te luisteren!

Momenteel heeft Clubhouse 2 miljoen gebruikers. Clubhouse is een social media app die helemaal draait om live gesprekken, zonder beeld of chatten. Het enige dat je er kunt doen is in real-time luisteren en praten. De app werkt heel simpel! Je start live gesprekken of je luistert mee met een gesprek. Als je toegang hebt dan kun je zelf groepsgesprekken aanmaken over bepaalde onderwerpen en gesprekspartners uitnodigen. Daarnaast kun je gesprekken inplannen, aankondigen en meeluisteren met andere gesprekken. Het meeluisteren kan alleen als de gebruiker ervoor kiest om het telefoongesprek openbaar te maken.

De belangrijkste gedeelten zijn:

 

1. GEBRUIKERS

Gebruikers hebben een gebruikersnaam (@moniquebours), een biografie die doorzoekbaar is en volgers. Gebruikers kunnen door iedereen gevolgd worden. Als je elkaar wederzijds volgt, kun je elkaar ook uitnodigen voor rooms.

2. ROOMS

Rooms is waar de gesprekken plaatsvinden. Rooms zijn open voor iedereen, Social alleen voor mensen die je volgt of Closed alleen voor mensen die jij uitkiest. Rooms kunnen vooruit gepland worden of spontaan gestart worden. Aan de titel van de room zie je waar het gesprek over gaat.

3. CLUBS

Clubs zijn groepen die gebaseerd zijn op een gezamenlijke interesse of gezamenlijk kenmerk. Clubs hebben members. Dit zijn de mensen die uit naam van de Club nieuwe rooms binnen de Club kunnen gebruiken. Ze hebben ook followers die geen rooms kunnen organiseren maar wel deel kunnen nemen aan rooms die door de Club worden georganiseerd en hier notificaties van krijgen.

Op dit moment is de app alleen beschikbaar voor de iPhone maar de Android-app is in ontwikkeling. De ontwikkelaars willen eerst langzaam opschalen in het aantal gebruikers. Het is daarom dat jouw account niet direct ready to use is. Elk lid van Clubhouse heeft twee invites om uit te delen en dat worden er meer naar mate hij of zij de app vaker gebruikt. Als je een uitnodiging ontvangen hebt om lid te worden, kun je kiezen uit verschillende onderwerpen. Bijvoorbeeld: sport, tech, life, wellness etc. Na een keuze ontvang je suggesties voor gesprekken die je kunt beluisteren. Daarbij kun je ook virtueel je hand opsteken en gesprekspartners kunnen jou óók het woord geven. Gesprekken worden niet opgenomen door de app en verdwijnen zodra het gesprek over is.

Clubhouse is ineens zo populair door Tesla eigenaar, Elon Musk. Hij ging ruim anderhalf uur in gesprek met andere gebruikers van Clubhouse en was een van de eersten die het limiet van 5.000 gebruikers per actief kanaal aantikte! Omdat actieve gebruikers maar twee invites kunnen uitdelen blijft het exclusief. Je kunt je dus niet zomaar aanmelden, maar hoopt dat iemand die wel binnen is jouw naam op de lijst heeft gezet zodat jij ook weer twee invites krijgt. Let op: zodra je iemand uitnodigt, blijft je naam voor altijd aan diegene gekoppeld. Nodig alleen mensen uit van wie je verwacht dat ze zich normaal zullen gedragen.

Monique Bours
Monique Bours
[email protected]


X