De valkuilen van Valentijnsdag

Volgende week is het weer Valentijnsdag! Veel ondernemers zien Valentijnsdag als dé dag om op een ludieke manier met inhakers te werken. Aan de hand van een unieke visual en een originele quote willen ondernemers meedoen met de jaarlijkse Valentijn gekte. Vooral in de horeca- en retailbranche slaat Valentijn content vaak aan. Toch zijn er ook genoeg branches die praktisch niets met Valentijnsdag te maken hebben, waarbinnen ondernemingen zich toch aan Valentijnsdag wagen. Om te voorkomen dat jouw onderneming in een van de valkuilen van Valentijnsdag valt, hebben wij de drie belangrijkste valkuilen op een rij gezet!

 

Valentijnsdag is niet relevant voor jouw onderneming

Ben je van plan om in te haken op Valentijnsdag, maar is er eigenlijk geen duidelijke connectie tussen jouw onderneming en Valentijnsdag? Of denk je al dagenlang na over een manier waarop je jouw product of dienst aan Valentijnsdag kunt koppelen? Laat het los! Als de link met Valentijn voor jou als ondernemer niet duidelijk is, kun je niet verwachten dat consumenten de link wel leggen. Valentijn content scoort alleen als het relevant is en het de consument ook echt tot actie laat overgaan.

Stockfoto’s of standaard liefdesquotes

Als jouw onderneming een duidelijke link heeft met Valentijnsdag en je besluit om op, of in aanloop naar 14 februari te posten, is het tijd om te bedenken hoe je dit wil doen. Veel ondernemingen grijpen naar zoetsappige stockfoto’s en/of liefdesquotes. Je denkt dat dit heel leuk en onderscheidend is, maar niets is minder waar. Stockfoto’s zijn namelijk zó 2019 en de gemiddelde liefdesquote heeft waarschijnlijk ook al meerdere keren de revue gepasseerd. Werk daarom liever met foto’s en video’s die je zelf hebt geschoten en bewerk ze op jouw eigen, unieke manier.

Overdrijf niet met rode en roze tinten

Rood en roze zijn natuurlijk dé kleuren van de liefde, maar maak je visuals niet te bont. Roze wolkjes en rode hartjes zijn niet noodzakelijk voor het creëren van een romantische sfeer. De totale ambiance van een visual is veel belangrijker. Een romantische afbeelding kan daarom ook prima binnen je huidige huisstijl passen. Wil je kosten wat kost toch een hartje toevoegen? Houd het dan bescheiden. Drukke afbeeldingen mogen dan wel de aandacht trekken maar voor het gewenste effect zullen ze zeker niet zorgen.

 

Inhaken op Valentijnsdag is dus niet voor iedere onderneming weggelegd. Bedenk van tevoren goed of je er wel of niet op inspeelt, voordat je uren kwijt bent aan het bedenken van een ludieke post. Ben je benieuwd hoe je Valentijnsdag wél op een originele manier in kunt zetten? Of weet je niet hoe je jouw foto’s en video’s op een unieke manier op kunt maken? Onze designers helpen je graag met het bedenken en het ontwerpen van een passende visual, dus neem gerust vrijblijvend contact met ons op.

Tessa Meulenbroek
Tess Meulenbroek
[email protected]


X