E-mail automation met Copernica

Er zijn veel e-mailsystemen op de markt. Denk aan Mailchimp, Spottler, MailBlue, Active Campaign en Mailerlite. Een ander in Nederland ontwikkeld systeem is Copernica. In deze blog nemen we jullie mee in de fantastische wereld van Copernica. Een wereld waar niks te gek is. Eenmaal gewend ga je nooit meer terug naar een andere e-mailsoftware. Benieuwd naar de punten waar Copernica het wint van andere e-mailsystemen? Lees dan snel verder!

Gepersonaliseerde e-mails en automatische mailflows

Copernica biedt een overzichtelijke manier om je database oneindig te segmenteren. Zo kan je gedefinieerde follow-ups per actie, gedrag of profiel instellen. Een voorbeeld: je bent ingeschreven op de nieuwsbrief van een webshop. Deze webshop heeft meerdere categorieën: bloemen, parfum, zeep en shampoo. Je hebt de afgelopen zes maanden al drie keer de kokosparfum gekocht. Een mooie optie is om dan een gepersonaliseerde nieuwsbrief te sturen met zeepjes en shampoos met kokosgeur. Door de e-mails op deze manier te personaliseren zal je conversieratio gegarandeerd stijgen! Ook verlaten winkelmand, e-mails, verjaardagsmails en een herinneringsmail zijn in te richten om succesvolle e-mailcampagnes uit te voeren.

Het ontwerpen van de e-mail zelf

Waar je in andere systemen vaak gelimiteerd bent qua opties, is in Copernica niks te gek. Zo ben je niet gebonden aan een aantal vlakken of kolommen. Het is eenvoudig om foto’s te schalen en zelfs bewegende elementen zoals gifjes op te nemen. Ook kan je ervoor kiezen een ander design in te zetten voor mobiel en desktop. Dit laatste is bijna niet mogelijk in andere e-mailsoftware. Omdat de schermen van een laptop/desktop en mobiel zo van elkaar verschillen is het goed om hier rekening mee te houden. Wanneer men op mobiel een nieuwsbrief opent is het belangrijk om snel to the point te komen. Op een laptop/desktop heb je meer ruimte en kan je meer gebruik maken van teksten en andere content die op mobiel misschien niet goed overkomt.

Aantal contacten

1.000, 10.000, 100.000 of nog meer? Geen enkel probleem. Copernica werkt namelijk met verzendbundels. De kosten lopen pas op als je veel nieuwsbrieven stuurt. De verhouding tussen de kosten van grote volumes van e-mails en contacten staat beter in verhouding dan bij de andere en kleinere e-mailsystemen wanneer je veel contacten hebt en veel e-mails verstuurd. Ook is het systeem eenvoudig overzichtelijk in te richten door middel van selecties en miniselecties die je onder de verzendselectie hangt. Daarnaast is het mogelijk om e-mails te versturen vanuit verschillende afzenddomeinen en kan je meerdere databases inladen.

Nooit meer in de spam terecht komen

De configuratie data is geavanceerder en eenvoudig in te stellen. Ook is er een spamscore ingebouwd die de sender score laat zien in de template bouwer. Verder heb je direct inzicht in IP’s, blacklists en sender domains. Elk sender domain heeft een uitgebreide sender domain validatie. Zo zie je precies de status van de verschillende recordtypes en configuratietypes zoals CNAME, MX, DKIM, SPF, CAA en DMARC (geen zorgen als dit Chinees voor je is, maar jouw IT of web partij zal dit erg waarderen).

Ben jij net zo overtuigd als wij? Copernica is namelijk dé software op het gebied van e-mail automation. Hoewel laagdrempeligere systemen wellicht gebruiksvriendelijker zijn, biedt Copernica ontelbare mogelijkheden om databases te segmenteren en op basis van allerlei data automatische campagnes te verzenden. We zijn niet voor niets trotse partner van Copernica. Wil jij jouw e-mailmarketing naar het volgende niveau tillen? Neem dan contact met ons op!

Anna Schrander
[email protected]


X