e-mailmarketing

E-mailmarketing ‘vergeten glory’?

Zet jij al e-mailmarketing in om klanten te binden aan je merk? Start vandaag nog met het opbouwen van een lange termijn relatie door middel van e-mailmarketing.

Is e-mailmarketing nog wel relevant is een veelgestelde vraag. Een veelgehoord argument is dat de jeugd helemaal geen e-mail meer gebruikt en mensen die wel nog beschikken over een mailaccount, hebben vaak een overvolle inbox. Waarom zou je als ondernemer dan nog tijd en moeite steken in het versturen van een nieuwsbrief als deze toch niet gelezen wordt? Nou, niets is minder waar! E-mailmarketing is één van de krachtigste manieren om je doelgroep te bereiken, mede door de hoge “return on investment” (ROI) en de goede meetbaarheid. Er zitten zelfs een aantal unieke voordelen aan het versturen van nieuwsbrieven waardoor e-mailmarketing een waardevolle aanvulling kan zijn voor jouw onderneming.

Lage opstartkosten

Een nieuwsbrief kun je op verschillende manieren versturen. Een hele bekende e-mailsoftware is MailChimp. Een platform dat met lage kosten ervoor zorgt dat een nieuwsbrief opgesteld kan worden. Volledig naar wens aan te passen, van lettertype tot kleuren en van opbouw tot CTA’s. Zo kan de nieuwsbrief in jouw eigen huisstijl verstuurd worden naar de hele database.

Lezen wanneer het uitkomt

Wanneer je een nieuwsbrief ontvangt, opent, weg klikt en verder gaat met andere activiteiten betekent dit niet dat je de nieuwsbrief kwijt bent. Deze blijft staan in jouw inbox totdat jij de actie onderneemt om de mail te verwijderen. De nieuwsbrief kan op elk gewenst tijdstip opnieuw geopend en gelezen worden.

Inzetbaar als pushkanaal

De lezer van je nieuwsbrief heeft commitment uitgesproken door zich te abonneren op jouw nieuwsbrief. Dit geeft jou de kans om jouw doelgroep te benaderen middels pushmeldingen. Verleid nieuwsbrief lezers door gebruik te maken van een pakkende onderwerpregel. Zo maak je met een paar woorden iemand nieuwsgierig zodat de nieuwsbrief bewaard wordt om op een rustig moment helemaal door te nemen. Vervolgens kun je jouw vaste nieuwsbrief lezers als eerste exclusief nieuws laten toekomen. Denk hierbij aan het introduceren van een nieuwe dienst of het kenbaar maken van een aanpassing in het huidige assortiment. Geïnteresseerden willen het hele verhaal lezen en zullen middels een goede CTA doorklikken naar de website waardoor je het websiteverkeer ziet stijgen.

Persoonlijke aandacht

Geef een persoonlijke draai aan een nieuwsbrief door gebruik te maken van een aanhef met voor- en achternaam. Daarnaast kun je ervoor kiezen dat men onderaan de nieuwsbrief voorkeuren naar wens kan aanpassen. Op deze manier wordt de nieuwsbrief die men ontvangt beter afgestemd op persoonlijke interesses. Vergeet ook niet om je meest loyale lezers af en toe te verrassen met een extraatje in de vorm van bijvoorbeeld een kortingscoupon bij de volgende bestelling.

Waardevolle statistieken

Na het versturen van een nieuwsbrief kun je verschillende statistieken bijhouden, zoals het openingspercentage, CTR en het aantal uitschrijvingen. Drie uur na het versturen van de nieuwsbrief, heeft 70% van de ontvangers besloten om de nieuwsbrief te lezen of verwijderen. Welke ontvanger de nieuwsbrief geopend heeft en het aantal keer van openen, is erg waardevol. Door dit nauw bij te houden, krijg je inzicht in jouw meest loyale nieuwsbrief lezers. Speel hierop in door contact op te nemen en je zult zien dat je conversieratio zal verhogen.

Met bovenstaande tips kun je aan de slag om jouw e-mailcampagnes een boost te geven en een relatie op te bouwen met klanten en potentiële klanten.

Overtuigd dat e-mailcampagnes inzetten een aanvulling is voor jouw marketingstrategie, maar weet je niet waar je moet starten? De e-mailspecialisten van MijnMarketing.com staan altijd voor je klaar. Bekijk hier meer informatie over onze dienst ‘e-mailmarketing’ of neem vrijblijvend contact op!

Niels Janssen
Niels Janssen
[email protected]


X