5 tips voor adverteren op Facebook

We are happy to serve you

Promoot jij wel eens bericht op jouw Facebook bedrijfspagina? Of maak je al veelvuldig gebruik van de verschillende mogelijkheden van Facebook advertising. Zet jij je eerste stappen in de wereld van social advertising? Of is Facebook advertising voor jou nog onbekend terrein?

Als bedrijf is het van belang je online goed te presenteren. Een duidelijke huisstijl, een functionele mobiel vriendelijke website, online zichtbaarheid en aanwezigheid op sociale media mogen hierbij niet ontbreken. Het aanmaken van een Facebook pagina is gratis net als het plaatsen van berichten. Maar wil jij mensen bereiken buiten jouw vaste kring? Dan zul je aan de slag moeten met Facebook advertising.  Van het boosten van een bericht tot het opzetten van een Facebook advertentie campagne. De mogelijkheden zijn eindeloos. Met een druk op de knop is het promoten van een bericht voor 5, 10 of 100 euro zo gedaan. Wil jij echter serieus aan de slag met het brede scala aan Facebook advertising mogelijkheden? Dan komt er toch meer bij kijken…

Deze 5 handige tips en tricks helpen jou direct het verschil te maken en jouw marketing doelstellingen sneller te bereiken. Benieuwd waar voor jou nog winst te behalen valt op het gebied van online advertising. Lees dan rustig verder…

1. Verleg je focus. Pin je niet vast op Facebook fans (pagina likes)

Meer fans betekent niet dat je ook meer bereik en klanten hebt en omzet realiseert.Een bericht bereikt organisch gemiddeld slechts 6 % van je Facebook fans. De populariteit van jouw Facebook pagina kan dit percentage positief beïnvloeden. Bijvoorbeeld: Een pagina heeft 10.000 fans maar er is nauwelijks interactie zoals likes, reacties en shares dan zal een bericht gemiddeld slechts 600 mensen bereiken. Plaats dus relevante, like-able content waarmee je een reactie uitlokt bij de volgers. Wees zichtbaar met een doordachte boodschap en laat zien dat je waarde toevoegt voor jouw doelgroep. Jouw online fanbase is pas van waarde voor jouw onderneming wanneer ze bereid zijn om over te gaan tot aankoop. Dit gebeurt wanneer ze jou kennen, ‘liken’ en vertrouwen.

2. Specificeer je doelgroep

Je kent het wel. Voor het slapen gaan scroll je nog even door je Facebook tijdlijn ondertussen like, klik en deel je erop los. Op deze manier verzamelt Facebook ontzettend veel informatie over haar gebruikers.Een beetje eng, maar voor ondernemers ontzettend handig. Met behulp van deze data kan een wijnhandelaar uit Heerlen eenvoudig alle wijn drinkende dames tussen de 20 en 50 in de omgeving Heerlen bereiken. Ga op onderzoek uit in Facebook advertentiebeheer en ontdek hoe jij jouw perfecte doelgroepen specificeert. Zo serveer je eenvoudig de juiste advertenties aan de juiste doelgroep.

3. Kies de juiste doelstelling

Wanneer je een Facebook bericht promoot vergroot je alleen het bereik. Met Facebook advertising kun jij je advertentie inzetten voor een variatie aan doelstelling. Optimaliseer je bericht bijvoorbeeld voor klikken op links of kies ervoor zoveel mogelijk nieuwe volgers voor je pagina te verzamelen. Facebook zorgt ervoor dat jouw bericht getoond wordt aan mensen die sneller geneigd zijn de gewenste actie te volbrengen.

4. Facebook re-marketing m.b.v. de Facebook Pixel

Hoe doen ze dat toch? Je bezoekt een website en ziet daarna constant een advertentie voorbij komen op Facebook. Dit kan door middel van Facebook Re-marketing. Bouw de Facebook pixel in op jouw website, zodat jouw webverkeer geregistreerd wordt. Maak een doelgroep met behulp van de Facebook pixel en toon jouw advertenties aan deze doelgroep. De kracht van herhaling en herkenning zal ervoor zorgen dat deze doelgroep sneller tot een aankoop overgaat.

5. Monitoren, evalueren, optimaliseren

Heb jij je doelgroep bepaald, een doelstelling gekozen en een mooie advertentie gemaakt? Vergeet dan niet deze advertentie te monitoren, evalueren en optimaliseren. Leer van de resultaten die jouw advertentie heeft opgeleverd. Ben jij tevreden met het resultaat? Zet de advertentie nogmaals in. Denk jij dat het beter kan. Scherp dan je doelgroep aan of kies voor een andere doelstelling of optimaliseer je content.

Start met adverteren op Facebook

Wil jij beginnen met adverteren op Facebook? Maar weet jij niet hoe? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze social marketeers! Bij MijnMarketing.com bieden wij verschillende vormen van ondersteuning op het gebied van Social Media:

  • Volg een van onze Social Media Workshops
  • Volg een 1-op-1 Facebook training
  • Besteed jouw Social media beheer volledig uit

Monique Bours
Monique Bours
[email protected]


X